Gość schulla Opublikowano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2005 Pierwsze mrozy i już duże problemy,żeby otworzyć drzwi,nie mogę przekręcić kluczyka.Co ciekawe zamek w bagażniku działa bez problemu. Jak sobie z tym radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KeriSR Opublikowano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2005 ja nie mogę otworzyć wlewu ,a co do zamka nawet wd40 powinno pomóc ,wciśnij słomke i zrób psik psik,za to klapka wlewu przymarza mi od dołu na całej długości troche lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2005 ja nie mogę otworzyć wlewu ,a co do zamka nawet wd40 powinno pomóc ,wciśnij słomke i zrób psik psik,za to klapka wlewu przymarza mi od dołu na całej długości troche lipa Mi tez tak klapka przymarza, ale wtedy stukam w nia piescia tak jakbym chcial ja zamknac, lud sie lamie i kruszy i juz bez problemu otwieram. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams Opublikowano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2005 suszary w dłoń Panowie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KeriSR Opublikowano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2005 no tak Dżodżoale myślałęm że jest siakiś patent na to,oprócz ciepłego garażu he he i suszarki :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pietia_pk Opublikowano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2005 Pierwsza metoda noszenie zapalniczki w kieszeni i grzanie kluczyka i zamka (dziś z rana musiałem stosować do zamka w garażu ) 2.noszenie w kieszeni !!! odwrażacza do zamków ale podobno działa źle na zameczki 3. Przesmarowanie zamków na zime specjalnym smarem chyba na bazie silikonu ale nie pamiętam jak się nazywa a i posmarowanie uszczelek wazeliną techniczną (albo jakimś nowszym wynalazkiem) żeby nie przymarzały do nadwozia a i jeszcze jedno zawsze możesz wejść przez tylne dzwi ale to byłby obciach jak byś codzienie tak wchodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NaAx Opublikowano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2005 U mnie tylko i wylacznie problem otwierania drzwi wystepuje od strony kierowcy (nie wiem dlaczego tylko tutaj) :? i czesto musze sie gramolic od prawej strony. Czasami jednak pomaga podgrzanie kluczyka, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KeriSR Opublikowano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2005 co do zamków się zgodzę choć ja mam centralny sterowany pilotem więc problem póki co nie istniej chyba że akumulator zaliczy padaczke ale klapka wlewu no tu jest gorzej :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pietia_pk Opublikowano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2005 Ja też mam centralny:) ale w dzwiach do garażu nie mam;( NaAx widocznie zamek od strony częściej otwierasz od innych zamków i jest barzdziej zużyty ma wieksze luzy bardziej chłonie wilgoć i ma co w nim zamarznąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość schulla Opublikowano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2005 Dzięki za odpowiedzi.Widzę,że to normalna przypadłość w sunny. Najbardziej ubawiło mnie to a i jeszcze jedno zawsze możesz wejść przez tylne dzwi ale to byłby obciach jak byś codzienie tak wchodził Mam sedana i mimo tego,że jest tam otwór wielkości szyperdachu,to myślę,że trzeba byłoby się nieźle nagimnastykować.Mam nadzieję,że sytuacja mnie do tego nie zmusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 Dzięki za odpowiedzi.Widzę,że to normalna przypadłość w sunny. Wydaje mi się, że nie jest to przypadłość Sunny ale samochodów starszych które mają powyrabiane zamki i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość schulla Opublikowano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 Niestety nie w każdym.Poprzednio miałem dużo starszego VW i nigdy nie miałem problemu z przekręcaniem kluczyka w zimie.Co prawda tam był problem z naciskaniem dźwigni klamki,ale kluczyk zawsze przekręcał. Sunny mam dopiero kilka miesięcy i po pierwszych mrozach byłem zaskoczony.Pewnie nie raz mnie jeszcze zaskoczy tej zimy(aby na plus). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 13 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2005 hehehe no dobra niech Ci będzię, że tylko w sunny. Ja już sobie nasmarowałem wszystkie i póki co nie mam problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi