dinokajman Opublikowano 3 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 (edytowane) Witam. Zauważyłem że po uruchomieniu tylnej wycieraczki wykonuje ona 3 ruchy i zatrzymuje się w pozycji pionowej a czasem innej (pod skosem). Próbuję ją uruchomić jeszcze raz i nie działa dopiero gdy minie powiedzmy 30-40s znów po przekręceniu włącznika robi 3 ruchy i staje. Co może być przyczyną? Jeszcze napiszę w tym wątku takie pytanie Po uruchomieniu stacyjki nie zawsze ale czasem słychać krótkie buczenie czy to rozrusznik siada? Edytowane 3 Listopada 2021 przez dinokajman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 3 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 (edytowane) Cześć. Jeśli chodzi o wycieraczkę tylną to na pewno masz przerwany kabel w przelotce klapy bagażnika. Problem opisany na tym forum w innym miejscu. Jeśli chodzi o zgrzyt w czasie uruchamiania prawdopodobnie rozrusznik? Mam podobny problem i zamiar odwiedzenia elektryka, ale jakoś tak nie mogę się wybrać. W lecie mniej się to objawia a w dni chłodne częściej. Boję się że kiedyś stanie w miejscu i nie odbije. Tu masz link do wycieraczki. Edytowane 3 Listopada 2021 przez janio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozeh2 Opublikowano 5 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Jak wyżej, przerwana wiązka w osłonie gumowej idącej od klapy bagażnika. Weryfikacja, naprawa i wszystko wraca do normy. To samo było z niedziałającym elektrozamkiem otwierającym klapę bagażnika lub 3 stopem. Pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinokajman Opublikowano 30 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 (edytowane) Rozrusznik naprawiony czyli bendix i szczotki. Tego dźwięku jakby wiertarki nie słychać już. Jednak kilka razy miałem tak że po przekręceniu stacyjki słychać takie buczenie (jakby prądu) i nic się nie dzieje dopiero gdy wyłączę i ponownie przekręcę kluczyk w stacyjce silnik zapala co to może być? Nie dzieje się tak za każdym razem ale kilka razy się zdarzyło. Wycieraczka - wiązka przerwana jak napisał ozeh2 Edytowane 30 Grudnia 2021 przez dinokajman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 30 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 Rozrusznik, a dokładniej bendix.....nie zasprzęgla z kołem zamachowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NazgulXL Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Miło widzieć stare wygi na forum. Tak się czasem zastanawiam czy i kiedy sprzedam notesa i wychodzi mi że takich bezawaryjnych samochodów się nie sprzedaje Kuzyn, brat kupowali nowe auta, stare posprzedawali i teraz płaczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NissanNote Opublikowano 25 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2022 U mnie zardzewiał mechanizm tylnej wycieraczki, rozebranie czyszczenie i smarowanie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi