bambosz78 Opublikowano 24 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Witam czym różni się silnik vq35de od vq35???Prawdopodobnie będę wymieniał w swoim murano silnik vq35de i czy mogę włożyć vq35??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 24 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Nie lepiej wyremontować swój bo wymiana tak czy tak pewnie ze wszystykim wyjdzie około 8000 tysia a naprawa może z 10000 tak mi się wydaje. A różnic się mogą mocą jedne były do 4x4 drógie nie wiem jak jest z mocowaniami i czy będzie ci komp bedzie pasował pod ten silnik. Ale głównie zauważyłem że się mocą różnią więc nie wiem jak z komputerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambosz78 Opublikowano 24 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 4 godziny temu, bubuss napisał: Nie lepiej wyremontować swój bo wymiana tak czy tak pewnie ze wszystykim wyjdzie około 8000 tysia a naprawa może z 10000 tak mi się wydaje. A różnic się mogą mocą jedne były do 4x4 drógie nie wiem jak jest z mocowaniami i czy będzie ci komp bedzie pasował pod ten silnik. Ale głównie zauważyłem że się mocą różnią więc nie wiem jak z komputerem Ok dzięki za podpowiedź będę się musiał dobrze zastanowić co i jak pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 25 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 18 godzin temu, bambosz78 napisał: Witam czym różni się silnik vq35de od vq35???Prawdopodobnie będę wymieniał w swoim murano silnik vq35de i czy mogę włożyć vq35??? Kolego nie mozesz wlozyc vq35 poniewaz nie ma takiego silnika jak vq35 VQ - rodzin silnikow 6 cylindrowych w ukladzie V 35 to 3.5 litra , sa od 2.0 do 4.0 Nastepne oznaczenie to konkretny model silnika D od dohc , E wtysk wielopunktowy . Drugie D to wtrysk bezposredni , T to turbo, TT twin turbo, jeszcze sa bardziej wydajne HR czy VHR Do tego co najwaznijsze sa bloki FWD i RWD Do Murano potrzebujesz silnik VQ35DE FWD, kiedys na forum wklejalem foto z roznicami blokow FWD i RWD. Szukac uzywki albo remont u Coobcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambosz78 Opublikowano 26 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2021 W dniu 25.11.2021 o 02:21, Kazik_R52 napisał: Kolego nie mozesz wlozyc vq35 poniewaz nie ma takiego silnika jak vq35 VQ - rodzin silnikow 6 cylindrowych w ukladzie V 35 to 3.5 litra , sa od 2.0 do 4.0 Nastepne oznaczenie to konkretny model silnika D od dohc , E wtysk wielopunktowy . Drugie D to wtrysk bezposredni , T to turbo, TT twin turbo, jeszcze sa bardziej wydajne HR czy VHR Do tego co najwaznijsze sa bloki FWD i RWD Do Murano potrzebujesz silnik VQ35DE FWD, kiedys na forum wklejalem foto z roznicami blokow FWD i RWD. Szukac uzywki albo remont u Coobcia ???????Dzięki kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi