Gość Maras Opublikowano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2005 Właśnie zrobiłem autodiagnostykę. Wyszedł mi kod 34 - czujnik spalania stukowego. Czytałem, że to dosyć powszechna usterka w tych Primerach i że nie ma zbytniego wpływu na pracę silnika. Zdiagnozowałem też sondę lambda. Na benzynie wyszło pięknie (min 5 mrugnięć w przeciągu 10 sek). Natiomast na gazie jakoś dziwnie mruga. Niby też z 5 razy w 10 sek, ale szybko i nieregularnie. Co to może oznaczać? Dodam, że borykam się z dużym spalaniem na gazie. W tygodniu jadę na regulację do gaziarzy, ale zastanawiam się czy przyczyna nie może być w dziwnej pracy sondy na gazie. A może odwrotnie? Zła mieszanka powoduje taką dziwną pracę sondy? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 rzczej to drugie - zła mieszakna, lub zła emulacja powodują, że jest źle na gazie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 13 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2005 Maras, czy po autodiagnostyce nie zresetowały Ci się też ustawienia komp. od LPG. Sorry za OT, ale chcę zrobić autodiagnostykę i nie wiem czy ustawienia gaziarzy nie pójdą.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 13 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2005 Autodiagnostyka resetuje komputer, ale kompa od gazu raczej nie rusza (bo jak?). Przynajmniej ja nie zauważyłem żadnych zmian w jeździe przed i po autodiagnostyce. A jak zrobisz, to daj znać jak Tobie zachowuje się sonda na benzynie i na gazie. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 Sprawdz jeszcze woltomeirzem wartości podawane z Sondy... powinny one być dosyć stabilne. Zepsuta sonda lambda będzie pokazywała np. 0,8V a po chwili 0,08V, a sprawna będzie oscylowała w granicy tych 0,8V... -- Wartość podana przykłądowa nie sukerujcie się nią za bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.