twingo Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Witam w załączeniu schematy podgrzewanych siedzeń, może komuś się przydadzą. Dzięki za schemaciki ! Bardzo się przydały. Dzisiaj zakończyłem montaż mat i elektryki. Wszytko działa super. Maty kupiłem na aliexpress, panel z przyciskami na allegro. Musiałem niestety przeciągać przewody do foteli bo nie miałem fabrycznych także wszystko zajęło sporo czasu, ale zrobiłem jak w oryginale czy grzanie dwustopniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu1982 Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Kolego, podaj linka do tych mat z aliexpress Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twingo Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Wystarczy wpisać : seat heating. Ja kupiłem takie: Vehemo 2 Sztuk Carbon http://s.aliexpress.com/V7RrauuY (from AliExpress Android) Montaż w fotelu przez wsunięcie maty od tyłu fotela przy połączeniu siedzenia z oparciem. Podkleiłem taśmą tylko w tylnej części. Wszystko ładnie się trzyma. Demontaż obicia jest praktycznie nie możliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekj24 Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 możesz jakieś fotki z montażu podać? lub własne schematy. też chciałbym zamontować coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeslobo Opublikowano 5 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 W dniu 02.01.2014 o 11:45, randon napisał: Witam kolegów, przeprowadziłem taką operację, czyli zamianę foteli materiałowych bez grzanych foteli na skóry w swoim Qashqai+2 - skóry + grzane d*py, mam qashqai+2 z 2010r. i miałem pełną instalację stąd moje zdziwienie, że qashqai jej nie posiadał fabrycznie, musiałem tylko na allegro dokupić sterowanie na tunel (przyciski) i podpiąć kable pod fotelami. U mnie cała instalacja pod grzane dupcie była fabrycznie, tylko nie była wpięta, bo niebyło gdzie - kostki były przy izolowane do całej wiązki. Temat pewnie już opanowany. U mnie podobnie jak u kolegi randon instalacja była przygotowana pod podgrzewane fotele. Mam QQ 1.6DCI 4X4 2012 r. z tapicerką materiałową. Przy okazji regulacji hamulca ręcznego odkryłem dwie kości odgięte w dół i przyklejone taśmą izolacyjną do przewodów zamykania/otwierania centralnego zamka. Dokupiłem panel sterowania napędem, centralnym zamkiem i podgrzewanymi fotelami. Podpiąłem - podświetlenie działa, zasilanie na trzy pinowych kostkach pod fotelami jest w zależności od mocy grzania (lewy/prawy pin). Następnie zamówiłem oryginalne używane maty grzejne z gąbkami - otrzymałem cztery gąbki z tapicerką skórzaną. Test przeszły pozytywnie. Finalnie zmienię tapicerkę na materiałową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasiat Opublikowano 26 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 (edytowane) Witam, pomyślałem aby swoje auto wyposażyć w maty grzewcze. I teraz tak, instalację pod przełączniki mam ale czy to oznacza, że jest ona również wprowadzona przy fotelach? Wersja wyposażenia mojego auta to i-Way. Edytowane 26 Maja 2019 przez Lasiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasiat Opublikowano 10 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Oczywiście pokuszę się o dołożenie samych mat grzewczych do welurowych foteli. Niedawno udało mi się dorwać konsolę z włącznikami oraz ze "schowkiem". Mam pytanko odnośnie ludzi, którzy montowali podgrzewane siedziska, mianowicie kostki do podłączenia znajdę przy fotelach? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeslobo Opublikowano 27 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Witam. Zakładam, że tak jak w moim przypadku, jeżeli masz kostki lewy/prawy fotel w tunelu środkowym to będziesz miał wolne kostki biało żółtą 3 pinowe pod fotelami. Po podpieciu oryginalnych przełączników będziesz miał napięcie pod fotelami. Wystarczy dokupić maty i przezbroic fotele - czas ok. 2 godzin na fotel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasiat Opublikowano 29 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 W dniu 27.09.2020 o 08:47, grzeslobo napisał: Witam. Zakładam, że tak jak w moim przypadku, jeżeli masz kostki lewy/prawy fotel w tunelu środkowym to będziesz miał wolne kostki biało żółtą 3 pinowe pod fotelami. Po podpieciu oryginalnych przełączników będziesz miał napięcie pod fotelami. Wystarczy dokupić maty i przezbroic fotele - czas ok. 2 godzin na fotel. Co prawda, rok już za nami. Informacyjnie dodam, że już zamontowałem maty grzewcze. Zakupiłem oryginały, więc problemów z podłączeniem podczas montażu nie było. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik8207 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 witam moze mi ktos pomoc mam wolne kostki 1 i 2 moze mi ktos powiwedziec do czego.pod panelem w środku nie mam żadnych kostek do podgrzania siedzenie.siedzenia nie mam podgrzewane,ale 3 wiązki kabli idzie do fotela i naklejone są na 2 białe paski i na jednym żółte skąd ewentualnie mam podłączyć kable do grzania siedzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz_1000 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Dzień dobry, z racji że trochę zimniej się zrobiło, pracuje nad ogrzewanymi fortelami. Prośba do osób które zainstalowały maty u siebie, o informację jaką wersję mat warto kupić / kupili i czy są zadowoleni. Z góry dzięki. Mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EskyHD Opublikowano 30 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 (edytowane) Witam, chciałem do swojej kaśki dołożyć podgrzewane fotele. Kupiłem przełącznik zamontowałem go i świeci . Przeglądając posty na ten temat każdy miał pod fotelami takie 3 pinowe wtyczki wyprowadzone z podłogi jednak u mnie ich nie ma, jednak mysle że może gdzieś są schowane bo skoro przy przełączniku są to i pod fotelem powinny być Mial ktoś z tym styczność albo posiada schematy instalacji mat foteli itp ? Edytowane 30 Grudnia 2021 przez Thunder Połączone z istniejącym tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi