Lukas0304 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 Witam jak jest mocowany bagażnik dachowy bazowy i czy da się z innego auta np Renault captur.Moze ma ktoś na sprzedaż Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rex-er Opublikowano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 Jest mocowany na łapki, ja używałem takiego: https://www.dopasujbagaznik.pl/bagazniki-dachowe/bagaznik-dachowy-mont-blanc-amc-zestaw-zawierajacy-aluminiowe-belki-46-117-cm-oraz-stopy-5002 Mogę sprzedać, wysłałem Ci prywatną wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas0304 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 Jest mocowany na łapki, ja używałem takiego: https://www.dopasujbagaznik.pl/bagazniki-dachowe/bagaznik-dachowy-mont-blanc-amc-zestaw-zawierajacy-aluminiowe-belki-46-117-cm-oraz-stopy-5002 Mogę sprzedać, wysłałem Ci prywatną wiadomość Nie mogę się zalogować Napisz na maila lukas0304@poczta.onet.plWysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelg Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Hej, czy ktoś z was ma "oryginalny" bagażnik Nissana i może potwierdzić, że tak jego belki wyglądają. https://www.olx.pl/d/oferta/bagaznik-dachowy-belki-oryginalny-nissan-pulsar-13-CID5-IDLnC6m.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=0 Wiem, że na jednym ze zdjęć jest naklejka z "Nissan Pulsar", ale wolę się upewnić zanim kupię ? Próbowałem szukać w necie po numerze części, ale nic sensownego nie udało mi się znaleźć. Może ktoś z was ma taki sam i może rozwiać moje wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExploRer Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Powinno pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert-o Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Witam nie wiem czy mogę w tym miejscu napisać ale posiadam stopy THULE z zestawem dopasowującym do pulsara autka już nie mam ale zestaw mi został. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelg Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Belki kupione, ale teraz mam wątpliwości jak powinny być one montowane na dachu, chodzi mi o a'la punkty montażowe? Myślałem że taką informację znajdę w instrukcji obsługi, ale nic takiego nie znałazłem (może źle szukałem) ? W internecie widzę, że zaleca się odległość między belkami ~60-80cm, tyle że nie jestem pewny jak daleko od słupka B czy może od szyby czołowej powinna być zamontowana "pierwsza" belka, żeby wiedzieć gdzie "wypadnie" druga belka. Jakieś podpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Dotychczas Nissan oznaczał punkty montażowe takimi małymi okrągłymi jakby zgrzewami w rynience, czy pod górną uszczelką drzwi - tam szukaj ... ale nie wiem czy nadal ten sposób jest aktualny, a do garażu kawałek, by sprawdzić. Nie sugeruj się informacjami, że "ktoś gdzieś" napisał, że odległość między belkami ma być taka czy inna. Zawsze też możesz zadzwonić do ASO (sklepu) Nissana. TUTAJ w załączniku podają instrukcję montażu wraz z odległościami, ale ja bym się tym tak do końca nie sugerował - poszukaj w tych okolicach oznaczeń fabrycznych o których wcześniej wspomniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelg Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Na dachu nie zauważyłem żadnych "podpowiedzi", rozmawiałem też z kolesiem na chacie Nissana i w sumie też nie umiał mi odpowiedzieć (bo w instrukcji tego nie ma). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Odchyliłeś uszczelkę gumową nad drzwiami ?Tam też nie ma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelg Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 No widzisz, przeczytałem szybko twojego pierwszego post'a i skupiłem się tylko na "rynience"(którą widziałem na dachu), a przeoczyłem info o górnej uszczelce drzwi ? Rozumiem że łapa mocująca ma być między zaznaczonymi punkcikami. Dzięki, nie wpadł bym na to żeby odchylać uszczelkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi