delphen Opublikowano 4 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 (edytowane) Cześć szukałem tego tematu ale odpadłem całkowicie. Mam problem z wycieraczkami nie działaja, silnik wymieniony na nowy, przesmarowane prowadnice. I dalej wywala bezpiecznik F4 pod maska. Wywala go tez jak silnik jest odlaczony. I tutaj dochodzimy do BSM tego modulu gdzie jest bezpiecznik F4 30A, po wypieciu kostki 4 pinowej z gniazda E10 nie wypala sie bezpiecznik . Czy ktoś ma schemat ewentualnie może poratować gdzie kończą się kabelki z kostki od silnika ( a dokladnie jak to dziala bo nie umiem zlokalizowac 3 przewodu pomaranczowego. We wtyczce do silnika wycieraczek przednich sa 4 piny, dwa zolte ( jeden jest czerwono zolty), czarny i pomaranczowy. W BSM czy bsi w tej kostce nie ma pomaranczowego. Pytanie co moze byc powodem wypalania tego bezpiecznika? Dodaje zdjecia kostek od strony BSM (modulu pod maska gdzie jest bezpiecznik F4) i kostke ktora dochodzi do silniczka wycieraczek, Czy moze byc zwarcie gdzies po drodze na kablu czy jest jeszcze jakis przekaznik czy ewentualnie uklad ktory steruje wycieraczkami i moze powodowac zwarcie i wypalanie F4 Edytowane 4 Stycznia 2022 przez delphen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Jeszcze jest manetka od wycieraczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delphen Opublikowano 5 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 22 minuty temu, MisilYE napisał: Jeszcze jest manetka od wycieraczek Myslisz ze to ona może robić zwarcie? Ona leci przez zwijak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Gdzieś czytałem że ludzie mieli problemy z wycieraczkami spowodowane przez manetkę,czy u Ciebie tak jest to nie wiem. Czy leci przez zwijak ? Chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 8 minut temu, MisilYE napisał: Chyba nie Na pewno nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Zobacz sobie końcówkę tego filmu gdzieś od 6 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delphen Opublikowano 5 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 5 minut temu, cezzar1 napisał: Na pewno nie. Wymieniałem zwijak rok temu w tym aucie ale zajrzę dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delphen Opublikowano 5 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 A nie wiecie czy jest wogole jakiś przekaźnik ? Do wycieraczek przednich i gdzie może tam jest zwarcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Tu masz rozpiskę Przekaźnik i bezpiecznik i Qashqai Nissan Qashqai + 2.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delphen Opublikowano 5 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 7 godzin temu, cezzar1 napisał: Na pewno nie. To na jakiej zasadzie dziala funkcja czasowa na manetce - przerwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delphen Opublikowano 7 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 a kto ma z Was schemat tej kostki przy silniku tam jest 1 pomaranczowy kabel gdzie on leci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delphen Opublikowano 7 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 To jest gorzej niż myslałem manetke tez juz wykluczylem silnik nowy zalozony ale odpiety od instalacji . Ciagle zwarcie gdzie leca kable z modulu BSI z gniazda E10 jak wyjelem wtyczke to rozrusznik tez nie mial sygnalu czyzby jest jeszcze przed wycieraczkami jakis przekaznik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 8 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 Masz jeszcze czujnik deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delphen Opublikowano 8 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 6 minut temu, MisilYE napisał: Masz jeszcze czujnik deszczu Tutaj nie mamczujnika deszczu . Bezpiecznik wywala od razu po Przekręceniu stacyjki gdy wycieraczki są w pozycji off moze faktycznie jakieś zwarcie. Przekaźnik chyba istnieje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delphen Opublikowano 13 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 Wyciągnąłem bsi po wstępnej diagnozie po wyciągnięciu przewodu czarnego ze złącza CM nie wywala bezpiecznika a cyka cały czas bezpiecznik r6 dalej nie wiem gdzie szukac przyczyny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 14 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2022 Witam, 13 godzin temu, delphen napisał: cyka cały czas bezpiecznik r6 R6 to raczej przekaźnik, a nie bezpiecznik. Bezpieczniki nie cykają... ;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delphen Opublikowano 14 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2022 Dokładnie i potrzebuje schemat gniaZda cm e10 z bsi . Bo stamtąd leci zasilanie na wycieraczki i sygnał na rozrusznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W0_TATE Opublikowano 6 Marca Udostępnij Opublikowano 6 Marca Udało się rozwiązać problem? Utknąłem dokładnie w tym samym miejscu.. Po zmianie silniczka z mechanizmem i podpięciu kostki zasilania udało się raz zakręcić. Po złożeniu wszystkiego i próbie testu, wycieraczki doszły od połowy i koniec. Od tego momentu słychać tylko cykanie i nic więcej. Problem w wiązce / pinach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W0_TATE Opublikowano 6 Marca Udostępnij Opublikowano 6 Marca 5 godzin temu, W0_TATE napisał: Udało się rozwiązać problem? Utknąłem dokładnie w tym samym miejscu.. Po zmianie silniczka z mechanizmem i podpięciu kostki zasilania udało się raz zakręcić. Po złożeniu wszystkiego i próbie testu, wycieraczki doszły od połowy i koniec. Od tego momentu słychać tylko cykanie i nic więcej. Problem w wiązce / pinach? Update: Był mały problem przy kostce ( w pewnym ułożeniu przewodów przerywało pracę silniczka ) - ten problem naprawiony. Silniczek działa "w powietrzu" bez problemu. Problem pojawia się dopiero kiedy pióra zostaną położone na szybie - robią mały ruch i przestają się ruszać dalej. Problem z silnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sk_slawek Opublikowano 6 Marca Udostępnij Opublikowano 6 Marca Czy po postawieniu ramion wycieraczek w pion (odchyleniu od szyby) również występuje zatrzymanie czy wycieraczki pracują w pełnym zakresie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi