Popeye Opublikowano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Brakuje mi niestety mocowania aku już od zakupu auta. Czy ktoś mógłby zerknąć u siebie jak to wygląda? Przydałaby się fotka, wtedy będę wiedział czego szukam. No i czy jest to takie samo dla 4.0 V6 jak i 2.5 dCi? Chciałbym to znaleźć i kupić, mimo że wstępne poszukiwania nie pokazują wielu wyników. Przy okazji... jakie macie akumulatory oryginalnie w 4.0 V6? Ja wymieniłem 2 lata temu zaraz po zakupie na europejski rozmiar 85Ah, ale dzisiaj musiałem kupić nowy po awarii poprzedniego i wybrałem rozmiar dla aut japońskich - trochę krótszy (306mm) lecz wyższy o pojemności 95Ah. Dzięki za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 5 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Sprawdziłem w serwisówce, że oryginalnie jest 65Ah ? oraz że tacka i mocowanie są takie same dla obu silników... Prawda to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 8 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 Halo, halo, koledzy, koleżanki Czy ktoś mógłby fotkę wykonać u siebie, proszę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1621 Opublikowano 8 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 1 godzinę temu, Popeye napisał: Czy ktoś mógłby fotkę wykonać u siebie, proszę? 4 minuty temu, marcin1621 napisał: 6 minut temu, marcin1621 napisał: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 9 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Brakuje mi tego elementu. Wygląda na to, że mam wszystko tak samo i jednocześnie inaczej niż wskazuje serwisówka. Czy ktoś ma takie mocowanie jak pokazano na schemacie wyżej, tzn. belka obejmująca aku z góry i dwa długie haczyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 16 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 Sprawdziłem w serwisie, u mnie nie występuje obejma, a jedynie klin mocujący. Nr części: 64875-EB30A. W ASO 250zł, więc próbuję znaleźć używkę, ale trudna sprawa. Na złomowiskach w okolicy brak Navar i Patów, z ogłoszeń też nie mają. Pomóżcie proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 16 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 Wydaje mi się, że wyprofilowania aku u podstawy są identyczne, więc obstawiam, że parametry klinów mocujących również. Podejrzewam, że nie musisz szukać klina konkretnie do Patka, ale będzie pasował dowolny inny ... dla pewności z innego modelu Nissana. Coś takiego Ci nie spasuje ? UNIWERSALNE MOCOWANIE DOLNE AKUMULATORA STOPKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 16 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 9 godzin temu, Andrzej G napisał: Wydaje mi się, że wyprofilowania aku u podstawy są identyczne, więc obstawiam, że parametry klinów mocujących również. Podejrzewam, że nie musisz szukać klina konkretnie do Patka, ale będzie pasował dowolny inny ... dla pewności z innego modelu Nissana. Coś takiego Ci nie spasuje ? UNIWERSALNE MOCOWANIE DOLNE AKUMULATORA STOPKA Oczywiście, że spasuje! Nie wiedziałem, że takie uniwersalki istnieją. Dzięx! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi