senegalrulez Opublikowano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Cześć, Po dłuższym postoju ( około miesiąca) mam następujący problem z moją Almera. Akumulator wyjęty, naładowany. - auto nie otwiera się z pilota( bateria sprawna) , również przekręcenie zamku nie powoduje otwarcia centralnego, a jedynie drzwi kierowcy. - po przekręceniu na zapłon na dosłownie sekundę zapalają się kontrolki, następnie gasną a auto kręci i nie zapala. - kontrolka immobilizera wydaje się ok - po włożeniu kluczyka znika - sprawdzałem ciągłość masy między akumulatorem a silnikiem, wydaje się być ok - programowanie kluczyka (6x przekręcanie itd ) niestety nieprzynosi rezultatu - po otwarciu drzwi z kluczyka świeca się awaryjne - jakby uruchamiał się alarm Nie mam już pomysłów co można sprawdzić, wydaje mi się że problem może leżeć po stronie " Uzbrojonego " alarmu, ale zupełnie nie mam pomysłu jak zmusić kluczyk aby zaczął współpracować. Z góry dziękuję za wszystkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Na 100% alarm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senegalrulez Opublikowano 18 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2022 W jaki sposób można spróbować rozłączyć alarm ? Po podłączeniu akumulatora alarm sie włącza, w żaden sposób nie daje sie go wyłączyć... Programowanie kluczyka nie daje efektu. po przekręceniu kluczyka w stacyjce kontrolki zapalają się na jedną / dwie sekundy i gasną, auto kręci ale nie zapala. Pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi