Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Podgrzewana kierownica

tomkek1912
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobiłem klejonko połamanych zatrzasków o których pisałem, sobie schnie, ale już nieźle trzyma, więc jest szansa, że będzie ok:

20230429_210559.jpg

Wiązka pod grzanie.

Z prawej przekaźnik bistabilny, wtyczka przycisku. Czrwony przewód z pinem do wpięcia do skrzynki bezpieczników - akurat jedno wolne miejsce mam. U góry na lewo wtyczka grzania kierownicy do zwijaka. Dół po lewej od czerwonego uziemienie grzania, uziemienie przycisku - sterowanie z przekaźnika i kontrolka led włączenia, uziemienie podświetlenia przycisku, uziemienie przekaźnika. Później zrobię rozpiskę co i jak...

20230429_170017.jpg

• Like 1

Zdemontowałem wstępnie poduchę kierowcy:

20230430_193648.jpg

Stwierdzam autorytarnie, że poducha przed faceliftingiem była porządniej zrobiona. Tu nie da się nic połamać, a po lifcie jak najbardziej.

20230430_193711.jpg

20230430_193855.jpg

Jutro odpinam aku i zabieram się za demontaż oryginalnej kierownicy.

Spróbuje jutro zrobić wszystko. Czyli demontaż, ściąganie osłon kolumny kierowniczej. Dodanie wiązki grzania kierownicy, wymiana zwijaka, złożenie osłon, wstawienie nowej kierownicy, podłączenie poduchy liftowej. Test czy nie wywala błędu i czy mnie nie zabije... Trochę się boję.

Wstawiłem przyciski po klejeniu, ale dwa i tak się ułamały ponownie przy wstawianiu. Na szczęście trzyma się:

20230430_200040.jpg

20230430_200942.jpg

Złożyłem poduchę z kierownicą. Patrzę szpara pomiędzy obudową poduchy, a kierownicą strasznie duża jak na mój gust. Ale poszperałem w neci i wychodzi, że tak ma być:

Screenshot_20230430-223252_Chrome.jpg

Od dzisiaj mam faceliftową kierownicę, grzaną w pulsarze:

20230501_160440.jpg

Teraz już mogę potwierdzić. Kierownica pasuje. Nie ma żadnych błędów SRS poduch, wszystkie przyciski działają, kierownica grzeje, klakson działa:

20230501_160143.jpg

20230501_155933.jpg

• Thanks 1

• 1 rok później...

Witam. Byłby ktoś zainteresowany zestawem - kierownica po lifcie, grzana, przerobione przyciski pod pulsara, zwijak, poduszka, instalacja do pociqgnięcia, przycisk grzania, przekaźnik bistabilny. Do samodzielnego montażu i samemu trzeba podpiąć pod zasilanie podświetlanie do przycisku mostkiem z sąsiednich przycisków (nie jest to jakieś trudne)? Sprzedaje wkrótce Pulsara, więc będę przekładał na starą kierownicę. Za darmo nie mogę oddać, ale na pewno taniej, niż w to włożyłem.