Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Kupno Qashqaia J12 - Czas realizacji zamówienia

OPM
 Udostępnij

Czas oczekiwania nowy Nissan Qashqai J12  

29 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile czekałem na odbiór nowego Qashqai-a J12

• 1 m-c
    • 2 m-ce
    • 3 m-ce
    • 4 m-ce
    • 5 m-cy
      0
    • 6 m-cy
    • 7 m-cy
    • 8 m-cy
    • 9 m-cy
      0
    • 10 m-cy
      0
    • 11 m-cy
      0
    • 12 m-cy
      0

Rekomendowane odpowiedzi

No to zobaczę na wiosnę jak na tych 20". Na razie wyjechał z salonu na 18", zimówki. Nie wiem jak Wasze spostrzeżenia ale mam wrażenie, jakby w stosunku do J11, to zawieszenie było bardziej sprężyste, choć może w starym to już była kwestia wieku ?. Tak czy siak póki co jest bardzo komfortowo.

• 2 miesiące temu...
W dniu 26.10.2023 o 18:52, Andrew napisał:

Potwierdzam.  Jeździłem kilkoma j12 na 18" i uważam, że połączenie 20" z zawieszeniem wielowahaczowym na tylnej osi jest fenomenalne. Na nierównościach zawieszenie pracuje zdecydowanie ciszej. Lepiej się prowadzi w zakrętach. Jedynie, przy profilu 45, warto bardziej uważać na krawężniki.

Problem w tym, że J12 jest na belce z tyłu (poza wersją TEKNA+).

Edytowane przez aquariusmax

• 6 miesięcy temu...

Data zamówienia  - 01 sierpień 2024

Data odbioru  -   29 sierpień 2024

Wersja wyposażenia  - TEKNA  ePower

Kolor - Biała Perla

ver  przed FL

6.png

Ładny.
Ciekawy jaka jest data produkcji, w sensie do kiedy robili jeszcze wersję przed FL?
Pierwszy właściciel, czy prędzej rejestrowany na dilera (rocznik 2024 ma już chyba "czarną skrzynkę"?

Warto zabezpieczyć folią słupki piano blach (wtedy zawsze wyglądają jak nowe), choć dzisiaj bym w pierwszej kolejności zabezpieczył maskę (mam jeden spory, widoczny odprysk i kilka mniejszych) oraz przedni zderzak (lakier bardzo cieniutki 40-50 um i miękki).

Edytowane przez aquariusmax

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Takie info, jakby ktoś był ciekawy. Sam sprzedawca powiedział, że nigdzie o tym nie wspominają, a może wspominają gdzieś, ale nie doczytałem. Rabat za posiadanie Nissana nie dotyczy samochodu, który ma więcej niż 10 lat od daty produkcji. Mój ma 10 lat i 4 miesiące :(

Edit. Jednak u innego dealera dowiedziałem się, że to nieprawda co mi powiedzieli z rabatem lojalnościowym.