michuP12 Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Witam wszystkich forumowiczów To są moje początki na tym forum, także za wszelkie potencjalne błędy przepraszam i proszę o wyrozumiałość Piszę do Was z pytaniem o prośbę/poradę odnośnie tunelu środkowego w mojej primerze p12 sedan z 2003 roku. W oryginalnie od nowości założonym tunelu posiadam obok podłokietnika moduł na telefon. Obecnie jest mi on zupełnie niepotrzebny, a bardzo by mi się przydało miejsce na kubek z kawą (podczas podróży nieocenione ). Zakupiłem tunel środkowy na allegro z innej primery (też przedliftowej) ze slotem na kubki, moje wnętrze jest jasne, a zakupiłem tunel z czarnego wnętrza, dlatego nie chcę wymieniać całych tunelów, a jedynie tą konkretną część. Może ktoś mógłby poradzić jak zabrać się za wymianę samego modułu telefonu na slot do kubków? Ktoś ma pomysł jak za to się zabrać? I czy jest możliwość podmiany tych części bez wymontowania całego tunelu środkowego? W załączeniu dołączam z internetu zdjęcia poglądowe części, o które mi chodzi. Proszę o pomoc, z góry dziękuję i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Devil1986 Opublikowano 8 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 oczywiście że jest możliwość wymiany bez rozbierania całości. To wszystko jest na zatrzaskach wystarczy ze od strony pasażera włożysz w szczelinę coś twardego śrubokręt lub otwieracze do tapicerek i pociągniesz do góry resztę już ręką zrobisz. tak samo jest z tym do telefonu tylko tam będziesz musiał odpiąć przewód i to tyle w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 8 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 W dniu 5.02.2022 o 21:56, michuP12 napisał: Ktoś ma pomysł jak za to się zabrać? Zacznij od zakupu łyżek do tapicerki - dostaniesz za niecałą dyszkę, a przydadzą się w przyszłości do wielu innych rzeczy. Śrubokręt nie jest najlepszym rozwiązaniem, bo możesz uszkodzić plastik. Coś takiego w zupełności wystarczy, a kosztuje grosze Łyżki do tapicerki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuP12 Opublikowano 12 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 W dniu 8.02.2022 o 08:29, Devil1986 napisał: oczywiście że jest możliwość wymiany bez rozbierania całości. To wszystko jest na zatrzaskach wystarczy ze od strony pasażera włożysz w szczelinę coś twardego śrubokręt lub otwieracze do tapicerek i pociągniesz do góry resztę już ręką zrobisz. tak samo jest z tym do telefonu tylko tam będziesz musiał odpiąć przewód i to tyle w temacie. W dniu 8.02.2022 o 09:22, Andrzej G napisał: Zacznij od zakupu łyżek do tapicerki - dostaniesz za niecałą dyszkę, a przydadzą się w przyszłości do wielu innych rzeczy. Śrubokręt nie jest najlepszym rozwiązaniem, bo możesz uszkodzić plastik. Coś takiego w zupełności wystarczy, a kosztuje grosze Łyżki do tapicerki Bardzo dziękuję Panowie za poradę Tunel odebrałem w tym tygodniu, kupię tylko łyżki na mieście, a jak nie będzie, to zamówię przez internet i biorę się do roboty. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.