Gość Andrzej G Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Jakiej max pojemności pendrive używacie do odtwarzania swojej muzy w NC3 ? Ja dotychczas używam 8 Gb, ale chcę kupić coś malutkiego i szybkiego ze stajni SanDisc w jak najwyższej pojemności. U nas kilka osób opisywało problemy związane z odczytem pen'ów, dlatego wolę się upewnić. Chodzi mi po głowie coś takiego o pojemności 16, 32, lub 64 Gb SanDisk ULTRA FIT USB 3.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość manual Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Używałem 32Gb bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysior Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 (edytowane) https://www.x-kom.pl/p/242032-pendrive-pamiec-usb-sandisk-32gb-ultra-dual-usb-30-150mb-s.htm mam go od kilku lat sprawdza się bardzo dobrze Pozdrawiam JKR ale już nie w sprzedaży Edytowane 6 Lutego 2022 przez Krzysior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 No to mnie uspokoiliście, że 32 GB zatrybi - dziękuję. Używałem do tej pory 8 GB i sprawuje się elegancko, ale jest za długi, bo kupiłem taki Rozdzielacz z gniazda zapalniczki , który bez "złamania" nie pozwala zamknąć podłokietnika, a po złamaniu jest cacy, tyle że lekko napiera na mojego pena. Dlatego właśnie chcę kupić tego krótkiego pena z przyzwoitymi parametrami odczyt/zapis , a że najmniejsza pojemność tej wersji to 16 GB, więc wolałem podpytać. ... a ten rozdzielacz naprawdę polecam - przetestowany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 19 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 No i zrobiłem się w bambuko. Doszedłem do wniosku, że skoro w szufladzie zalega kilka szybkich kart microSDHC i różnych pojemnościach, to kupiłem szybki micro czytnik. Czytnik kart pamięci SanDisk MobileMate Szybki to on jest rzeczywiście, ale niestety nie jest wstecznie kompatybilny ze starszymi gniazdami USB - auto go nie widzi, micro wieża w domu też nie, niezależnie jaka pojemność karty (16, 32 GB) i jak sformatowana. Ale zarówno PC, jak i lapek z tym czytnikiem współpracuje, więc się przyda do zastosowań domowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość manual Opublikowano 19 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Jak już pisałem używałem pendraka 32GB i nie było problemu a spróbowałem 4GB i niestety nie zadziałał. Nie wiadomo o co chodzi!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExploRer Opublikowano 21 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 W dniu 19.02.2022 o 15:36, manual napisał: Jak już pisałem używałem pendraka 32GB i nie było problemu a spróbowałem 4GB i niestety nie zadziałał. Nie wiadomo o co chodzi!!! Chodzi o sterownik pamięci w penie. W niektórych są specyficzne, że nie chcą chodzić np. z nowymi kompami z usb 3.x. Mam kilka takich. A na starych sprzętach z usb 1 czy 2 chodzą bezproblemowo. Rzadko się trafiają i raczej typowo z aledrogo czy alli można się na nie załapać. W każdym razie, tani Sandisk 16/32GB powinien załatwić sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 21 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 No właśnie że pen SanDisc'a 32 GB USB 3.1 nie jest widoczny przez Pulsara. Przyda się w domu, bo domowe sprzęty go widzą. Zamówiłem do auta 16-kę z USB2. SanDisc Cruzer Fit 16 GB USB2 Sporo wolniejszy od USB 3.1 ale z tego co piszą jest kompatybilny ze starymi USB i autami. Pojemności jak do muzy w aucie aż nadto. Zobaczymy czy zabangla jak dojdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExploRer Opublikowano 22 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 (edytowane) 21 godzin temu, Andrzej G napisał: No właśnie że pen SanDisc'a 32 GB USB 3.1 nie jest widoczny przez Pulsara. Przyda się w domu, bo domowe sprzęty go widzą. Zamówiłem do auta 16-kę z USB2. SanDisc Cruzer Fit 16 GB USB2 Sporo wolniejszy od USB 3.1 ale z tego co piszą jest kompatybilny ze starymi USB i autami. Pojemności jak do muzy w aucie aż nadto. Zobaczymy czy zabangla jak dojdzie. Ja mam wersję Sandiska z usb 3.0. Czyli od 3.1 ma problemy... Sprawdzę z ciekawości kilka różnych. Edytowane 22 Lutego 2022 przez ExploRer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 22 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 2 godziny temu, ExploRer napisał: Ja mam wersję Sandiska z usb 3.0. Czyli od 3.1 ma problemy... Sprawdzę z ciekawości kilka różnych. Nie wiem o co biega z tymi informacjami zawartymi na blistrach, bo kolega informatyk sprawdził moje 2 szybkie peny. Oba miały na blistrze oznaczenie 3.0 , a w trakcie jego testów okazało się, że jego sprzęty widzą jeden jako 3.1 a drugi jako 3.2. Z tego co mówi jest to kwestia zastosowanego w nich "czipa" . Najgorsze w tym wszystkim jak dla mnie jest to, że do tej pory uważałem zarówno karty pamięci jak i czytniki SanDisc'a za najlepsze. Po sytuacji z czytnikiem którą opisałem wcześniej, który wczoraj odesłałem, będę musiał zweryfikować to przekonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExploRer Opublikowano 23 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 (edytowane) 21 godzin temu, Andrzej G napisał: Nie wiem o co biega z tymi informacjami zawartymi na blistrach, bo kolega informatyk sprawdził moje 2 szybkie peny. Oba miały na blistrze oznaczenie 3.0 , a w trakcie jego testów okazało się, że jego sprzęty widzą jeden jako 3.1 a drugi jako 3.2. Z tego co mówi jest to kwestia zastosowanego w nich "czipa" . Najgorsze w tym wszystkim jak dla mnie jest to, że do tej pory uważałem zarówno karty pamięci jak i czytniki SanDisc'a za najlepsze. Po sytuacji z czytnikiem którą opisałem wcześniej, który wczoraj odesłałem, będę musiał zweryfikować to przekonanie. Czasem taniej jest wrzucić do tanich pamięci nowy chip, niż robić gorszy aby pen był tańszy. I tak jest nowy chip a pamięci stare i chodzi jak chodzi. I bez aktualizacji sterownika USB jak w WinXX.X są problemy z odczytem. A w aucie nie możemy zrobić podmianki... Co do Sandisk, to zawodowo wykorzystuję karty w fotografii. I niestety z każdym rokiem robi się niższy poziom wykonania. Czy to zlecają w tanich fabrykach w Chinach czy Bangladeshu... W każdym razie, nie jest to ten sam poziom wykonania co 5 lat wstecz. Teraz kupujesz takie AngelBirdy AV, za koszt jak za zboże (np. 2x64GB V90 - 947 pln) Edytowane 23 Lutego 2022 przez ExploRer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 23 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 Koniec teoretyzowania, pora na konkrety. Okazuje się, że Pulsar na pewno obsługuje karty zarówno 16, jak i 32 GB ale wyłącznie USB 2 i wstecznie. Nie obsłużył mi żadnego pena ani czytnika z czipem wyższym od USB2. Wczoraj doszedł kolejny pen 16 GB USB 2. Pendrive SanDisk Cruzer Fit SDCZ33-016G-G35 16 GB Wrzuciłem na niego identyczny zestaw jak w poprzednich testach, czyli folder "Muza" z 175 utworami mp3, oraz folderem zawierającym zestaw fotoradarów. Dzisiaj test w Pulsarze - w końcu wszystko śmiga elegancko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi