JACKO29 Opublikowano 9 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Kiedyś w Note założyłem,teraz pokusiłem się by założyć w J11 Czujnik poziomu płynu zapożyczony z Opla Jnsigni ,kontrolka płynu (na razie) wycięta z piktogramów licznika Mazdy 323F i wstawiona w zaślepkę pod kierownicą. Okazuje się,że w zbiorniczku,do którego żeby się dostać wystarczy zdjąć koło i odpiąć pół nadkola,jest wymarzone miejsce na czujnik ,nad pompką!.Czujnik po osadzeniu,zaczyna działać jak jest jeszcze około 1Litr płynu. Jako lampkę zastosowałem żółtą diodę 12V ,połączenie plusem z diody do bezpieczników a minus (przewód) pod belką chłodnicy do czujnika i z czujnika nad zbiornikiem jest w belce gwint,gdzie za pomocą śrubki M6 podałem masę...Wszystko działa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 9 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Dobra robota BTW: W starej Maździe 323, w Oplu był czujnik a w Nissanie J11 księgowy zakazał wkładać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 9 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 No niestety coraz więcej producentów rezygnuje z czujnika poziomu płynu do spryskiwaczy. A szkoda, bo łatwo porysować szybę. Zrobi się cieplej (nie mam garażu), to wzorem Jacka montuję u siebie taki czujnik. BTW: A w CX-5 jest czujnik, czy tam też księgowy rządzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 9 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 W dniu 9.02.2022 o 20:46, Robert_B napisał: No niestety coraz więcej producentów rezygnuje z czujnika poziomu płynu do spryskiwaczy. A szkoda, bo łatwo porysować szybę. Zrobi się cieplej (nie mam garażu), to wzorem Jacka montuję u siebie taki czujnik. BTW: A w CX-5 jest czujnik, czy tam też księgowy rządzi? Rozwiń W CX-5 obecny, w Opel Astra obecny... Hmm... dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeke Opublikowano 9 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 W naszych autach brakuje czujnika poziomu oleju a Wy o takiej fanaberii jak czujnik poziomu płynu do spryskiwaczy deliberujecie w kontekście oszczędności:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 9 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 W dniu 9.02.2022 o 21:09, zeke napisał: W naszych autach brakuje czujnika poziomu oleju a Wy o takiej fanaberii jak czujnik poziomu płynu do spryskiwaczy deliberujecie w kontekście oszczędności:) Rozwiń A to, to jest już hit... dlatego @JACKO29 produkuje te amorki do podnoszenia maski... aby codziennie przed jazdą sprawdzić organoleptycznie czy jest jeszcze olej. Ale w J11b, J12 dalej nie ma??????? W J11 fakt nie miałem Co ciekawe W J10 był... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Chyba w J11 jest na bloku od grodzi ale nie podpięty.Alenie dam sobie głowy uciąć za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 9 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Spokojnie... poczekajmy... Jacek zaraz coś dorobi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekCC Opublikowano 10 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 W dniu 9.02.2022 o 21:27, JACKO29 napisał: Chyba w J11 jest na bloku od grodzi ale nie podpięty.Alenie dam sobie głowy uciąć za to Jest czujnik ale nie podpięty?We wszystkich zastosowanych w J11 silnikach?A przewody? Można by się ewentualnie wpiąć do obwodu czujnika ciśnienia oleju?Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Mirku,nie kojarzę do końca przy którym silniku był-jest.Miałem dwa 1.2 i 1.6 dig-t wiem,ze w którymś był czujnik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi