Szmiglo Opublikowano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2005 bawił się ktoś? bo mi 3 miechy temu padła prawa i byłem taki cwaniak dopuki nie chcialem wyjac poprzedniej a tu d*pa :shock: pojechalem do ASO i 3 koelsi się meczylo, wiec w sumie nie było mi wstyd, że ja tez nie umiałem, natomiast dziś podjąłem decyzje, że jutro od rana sam podejme z tym walke 8) Macie jakies sugestie?rady? zmienialiscie je? :wink: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek1977 Opublikowano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2005 Jeszcze nie probowalem, ale twoj post mnie zachecil do sprawdzenia jak Mi pojdzie. Oczywiscie podziele sie wrazeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmiglo Opublikowano 11 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2005 no ja jutro walcze w okolicach 12 8) to może spróbuj z rana i podziel się wrażeniami i tym samym pomóż mi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 Hehe - przecież to żaden problem Ja zmieniałem już cały komplet + 1 Nie ma innego sposobu jak poluzować śrubę w zderzaku oraz całkowicie wykręcić śrubę mocującą górną część lampy. Nie ma innego sposobu gdyż facet ma za grubą łapę by tam dojść a babka ma za mało siły by ten drut odczepić i zluzować żarówkę. Wystarczy 10-tką i 2 minuty roboty. Lekko odginasz cały reflektor i wymieniasz żarówkę. Potem trzeba tylko dokładnie osadzić reflektor tak jak był i dokręcić śruby w dokładnie tych miejscach gdzie widać na plastikowych uchtywach odcisnięcia łebków śrub. Wtedy będzie można uznać, że snop światła nie zmienił swego ustaiwnienia. Pozdrawiam HHA . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmiglo Opublikowano 12 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 poranek pozostawie bez komentarza :? po 20 minutach spedzonych na kombinowania ręką nie udało mi się wyjąć osłony gumowej, a już dostać się do kostki od kabli i samej żarówki :? HHA z tego co czytam to Ty to robisz od drugiej strony no ale może w tym szaleństwie jest metoda?w każdym mądrym razie znów musiałem pojechać do serwisu, tyle, że tym razem żarówka nie kosztowała 25, a 20 zł, ale wzięli sobie drugie tyle za wymiane :shock: jeszcze tylko 3 miesiace i pierdziele ten salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ravenka Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 Macie rację wymiana żarówki to niezły horror. Do tego potrzeba wysportowanego faceta. Na wyjeździe micra mi oślepła, na lewe oczko. Po godzinie kombinowania (i 3 piwkach) jak do tego się dostać, wreszcie się udało. Naprawdę myślałam czy nie dzwonić po assistance:lol:. Jednak się udało i jak narazie drugiej zmieniać nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 Jak już jedna padła to za chwilę czas na drugą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmiglo Opublikowano 14 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 mi padła prawa po 15.000 (na swiatlach jezdrze zawsze), a lewa 3 miesiace pozniej :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ravenka Opublikowano 17 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2005 No i lewa żarówka umarła - wykrakaliście. Ale miły pan z orlenu wymienił ją w 3 minuty! Jak dobrze jest być kobietą, przynajmniej sama się nie musiałam z tym męczyć. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yacek13 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 Ja zostałem już dostatecznie zniechęcony, żeby samemu nie próbować. Zwłaszcza, że jestem wybitnym antytalentem technicznym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmiglo Opublikowano 2 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 coś rozwaliłeś? :wink: troszke to bezsensownie roegrali inżynierowie z nissan/renault bo przecież w 99,9% aut zmiana żarówki to błachostka, a tu taki klops zrobili :? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 Bo stwierdzili, że przy takim rozwiazaniu i przy dostatecznie utrudnionym dostępie do gniazda żarówki conajmniej 75% posiadaczy Micry w przypadku przepalenia się żarówki reflektora przedniego na jej odpłatną wymianę zdecyduje się pojechać do ASO Nissan. Jak przyjadą to i jest robota i pięniądz dla stacji obsługi jak i dla Nissana HHA . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AdaSch Opublikowano 8 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2006 coś rozwaliłeś? :wink: troszke to bezsensownie roegrali inżynierowie z nissan/renault bo przecież w 99,9% aut zmiana żarówki to błachostka, a tu taki klops zrobili :? pozdrawiam nie wierz co piszesz aby wymienić żarówę w toyocie poł auta trzeba rozebrać, programować, radio i kilka innuch pierdół. byłem kozak i się zdeklarowalem kumpeli - totalania porażka i 2 h zgłowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funio Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 a ja wam tam kiedys napisalem jak sie wymienia zarowke ...przy pomocy malego lusterka,,, panowie.... a w drugiej rece pinseta dluga...] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość soawek Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 witam.Ja zlecilem wymianę w serwisie. Spaliła sie jedna zarowka ,ale wiem,ze wymienic trzeba dwie i mówilem ale nie serwis uparty wymienił jedną.Teraz patrzę a jedna lampa swieci mocno bardzo a druga słabo a na dodatek dziwnie porusza się na boki ,jakby jakieś mocowanie lub sruba poluzowana.No i oczywiście serwis .Czasami to ręce opadają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek walewski Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 (edytowane) u mnie na razie tylko raz wymieniałem ,lewa strona...horror poszło w miarę szybko ale ręce zdrowo poharatane bez luzownia żadnych śrub ręce trzeba składać w istne esy floresy Edytowane 11 Maja 2011 przez motyla noga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość soawek Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Byłem w serwisie na wymianie żarówki za pierwszym razem jak wczesniej pisałem wymienili jedną zarówkę ale nie zapieli dolnej zapinki i lampa się ruszała na boki,Jak bylem drugi raz to wymienili podobno dwie ale zgieli mi błotnik i jak niby nic oddają samochód a ja nie odbieram naprawiać natychmiast a oni leniwie no faktycznie i czary mary naprawili wgniecenie podobno trzech mechaników naprawiało ,jak to zrobili nie wiem.Co to za serwisy to jakaś poraszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmiart Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Czytam i oczom nie wierze wymieniałem w żony micrusi z lewej i z prawej strony bez niczego tylko latarka w ręce nie widze problemu trzy minuty roboty panowie o co chodzi no chyba że micra po lifcie ma inaczej ale wątpie jestem facetem i lapki mam spore proste zapięcie żarówka h4 naprawde nie wiem w czym problem problem to jest wymiana w primerce p 12 tam radze spróbować pozdrawiam kmiart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi