marcin478 Opublikowano 12 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 Witam qashqai tecna jak w temacie co to jest za system Włącza się razem z aktywnym tempomatem ( tempomat mam włączany białym przyciskiem nie niebieskim jak w propilot ) Na początku myślałem ze to system utrzymania pasa ruchu ale niestety nie działa po włączeniu systemu Steerig assist ikonka kierownicy na liczniku cały czas szara nie ma opcji żeby się podświetliła na zielono albo ja cos źle robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 12 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 (edytowane) Bo to jest system utrzymania pasa ruchu. Jak to dziala to googel albo filmiki na YT. W instrukcji pisze (jak to dziala): Funkcja asystenta kierowania pomaga kierowcy w skierowaniu pojazdu w kierunku środka pasa ruchu. Asystent kierowania obejmuje również system ILI System ILI ostrzega kierowcę, gdy pojazd opuszcza dotychczasowy pasu ruchu, oraz pomaga mu skierować pojazd z powrotem na właściwy pas ruchu. Edytowane 12 Lutego 2022 przez Banan61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin478 Opublikowano 12 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 kolego a mógłbyś mi w skrócie opisać jak ten system działa bo nei mogę tego z filmiku zaczaić ? czy ja go jakoś źle aktywuje że mam cały czas tą ikonkę kierownicy szara czyli nie aktywną ? niestety nie mam instrukcji bo rozumiem że on sam nie nakierowuje samochodu ( nie skręca kierownicą jak w pro pilocie ) tylko daje znaki ostrzegawcze żeby nakierować pojazd na środek pasa tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 12 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 Tu masz istrukcje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin478 Opublikowano 19 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 podbijam temat poczytałem instrukcje i system o który mi chodzi to Asystent Kierowania - LKA ( system ILI jest częścią LKA ) system się załącza ale nie aktywuje tzn. pasy nie podświetlają się na zielono Może ktoś podpowie dlaczego jak to aktywować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi