TomStone Opublikowano 15 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Witam wszystkich. Mam problem; juke 2010r. 1.5dci: w czasie jazdy z okolic tylnego zawieszenia, pokonując nawet niezbyt duże dziury, słychać mega irytujący dźwięk/stuki, jakby klikanie metaliczne, niemalże kapslem od frugo Byłem u diagnosty, zawieszenie, osłony, amorki ok., a hałas nadal i coraz bardziej irytujący. Czy mieliście podobną sytuację lub też znany jest Wam jakikolwiek temat, który mógłby przybliżyć do ustalenia tych dziwnych dźwięków ? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yonex Opublikowano 18 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 Obstawiam zamek od klapy bagażnika ?. Od razu powiem, wykręcanie gumowych dystansów nic nie da. Wykręć zamek i zamknij klapę trytką - jazda próbna. Jak nie będzie stukać, to powiem Ci co ja zrobiłem i mam spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomStone Opublikowano 21 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 Dzięki za pomoc. Podjąłem póki co nierówną walkę i tak: jeździłem z otwartą klapą, zdemontowałem zamek i niestety stuki są nadal. Zastanawiam się, czy to nie jest kwestia związana z fotelami; wystarczy że oparcia są pochylone 10-15cm i stuki są nieco cichsze, czasem przy położeniu na maxa nie słychać nic. Generalnie wszystko sztywno się trzyma, nawet szarpiąc kolejno oparciami we wszystkich "konfiguracjach", cisza. Mam jednak wrażenie jakby w dolnej części oparć, powiedzmy zawias pomiędzy nimi, w trakcie jazdy, gdy trzymam za oparcie w momencie "kliknięcia", wyczuwalny jest delikatny ruch. Póki co, to jedyny punkt zaczepienia ... Spróbuję się dostać do tego mechanizmu i zobaczymy. Szukałem też na forum ale nie znalazłem info o "stepującym aucie", więc dalej przecieram szlaki szukając usterki. Masz spore doświadczenie i wiedzę w tematach juka + forum, więc jeśli coś przeoczyłem, prośba o info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yonex Opublikowano 21 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 (edytowane) To zrób tak: opuść oparcia tylnych siedzeń, nawiń taśmę izolacyjną na kabłąki do zatrzasków siedzeń (te przymocowane do nadwozia) - tylko nie za dużo, żeby oparcia się zatrzasnęły. U mnie pomogło. Powodzenia. Edytowane 21 Lutego 2022 przez Yonex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi