Bazyli120 Opublikowano 19 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 Cześć, Chciałbym wymienić podstawowe radio na jakieś radio z Androidem. Czy ktoś wymieniał to radio i może powiedzieć czy pasuje wtyczka i co trzeba ewentualnie przerabiać i dorabiać ? Napewno łatwiej jest jak ktoś miał już radio z nawigacją oryginalne, ale właśnie interesuje mnie to podstawowe radio z wersji VISIA/ACENTA Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 19 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 Zobacz do działu Qashqai j11 ,tam coś na ten temat jest i radia chyba były takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 20 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 Nie jestem pewny, ale łatwiej chyba właśnie o podmiankę w przypadku podstawowego radia. W przypadku radia z nawigacją są chyba dwie wtyczki, druga chyba od modułu kamery/kamer. Zwykłe ma jedną. Przy wymiance traci się kamery. W j11 chińczyki zrobiły zamiennik z obsługą oryginalnych kamer. Dla pulsara, przynajmniej jak patrzyłem z trzy miesiące temu, nie ma. Pytałem kiedyś chińczyków od Dasaity czy mają takie coś jak w j11 tylko dla pulsara. Odpisali mi, że nie ma. Nawet jak są radia zintegrowane z ramką podpbnie jak w j11 to niestety nie pasują nawiewy - inne pokrętła nawiewu, nie da się podpiąć sygnalizacji blokady zamka i wyłączonej poduszki pasażera, ramki są pod tiidę c13. Są dedykowane ramki pod 7 calowe radia android lub android auto i firmy które dają odpowiednie przejściówki i montują te radia. Ale kamer oryginalnych raczej się nie podłączy (przynajmniej tak wynika z mojej wiedzy, nie upieram się). Ja się od ponad dwóch lat zabieram za zmianę radia. Bez sukcesu na razie, tyle, że ja chcę zrobić grubą podmianę i dodać kamery 360. Nawet nie wiem czy to będzie możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 A jak jest np: z oryginalną ramką od fabrycznej navi ? Są ramki do 7" navigacji , I jeśli ktoś montował zamiennik fabrycznej navi w Qashqaiu i działają mu kamery 360* to powinny działać i u Ciebie , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Ale działające z kamerami 360 navi w qq to są te 10 calowe. Tych mniejszych typowych pod 2din nie ma z obsługą kamer 360. 2 lata wertuje ali i wysyłam zapytania do chińczyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Powiem tak ja zainteresowałbym się tym czy jest możliwość połączenia : takiego radia - https://pl.aliexpress.com/item/4000931063279.html z taką ramką - https://centrumaudio.pl/ramki-do-radia-samochodowego/5227-ramka-nissan-tiida-12-pulsar-13-manual-clim.html?adgroupid=126205510302?network=u?creativ=555874999623?position=&gclid=CjwKCAjwxOCRBhA8EiwA0X8hi6BaN_o6UsV5XCRCSVVgbIpHPPP0BiFQSjUR2v3X1_Azim13aAk3EBoC0LsQAvD_BwE Bo chyba te dasatie nie są trwale połączone z tą ramką (pod warunkiem że obsługują kam 360) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi