Mazi81 Opublikowano 28 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 Witam wszystkich ? Jestem nowy na forum,wiec jeśli robię coś źle to proszę o wyrozumiałość Proszę o opinie Samochód to Nissan qashqai 1,6dci z 2013 roku Problem polega na tym ze podczas jazdy samochód zgasł Po wymontowaniu silnika okazało się ze padła turbina i spaliło Dpf mam pytanie czy silnik może być dobry jak go sprawdzić ? dodam ze przed wymontowaniem silnika odkręciłem korek wlewu oleju i silnik pracował po zakręceniu silnik gasł prosze o opinie i porady pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 29 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 Z teggo co piszesz wynika, że silnik mechanicznie jest sprawny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazi81 Opublikowano 30 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Witam Też tak myśle Nie wiem jak to sprawdzić Silnik jest wymontowany z samochodu Nie chce go montować dopóki nie będę miał pewności że jest sprawny zastanawiam się czy nie ściągnąć głowicy i wtedy miałbym pewność Prosze o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 31 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 21 godzin temu, Mazi81 napisał: wtedy miałbym pewność A czego się obawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazi81 Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 W dniu 31.03.2022 o 14:57, cezzar1 napisał: A czego się obawiasz? Wypalonego tłoka uszkodzonych pierścieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi