Devil1986 Opublikowano 29 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 tak się zdarzyło że teraz to ja potrzebuje waszej pomocy otóż moja primera P12 1.8 B/lpg podczas jazdy zgasła i już nie odpaliła, brak błędów nie pokazuję żadnego błędu. Wykręciłem wszystkie świece i są suche nie są zalane, immobilizer działa normalnie nie blokuje (chyba, nie świeci się ciągłym światłem), podmieniłem czujnik wałka rozrządu ale nic to nie dało reset poprzez odłączenie klemy też nic nie dało. Jedynie co mogę dodać to że od dłuższego czasu przy schodzeniu z obrotów potrafił zejść do 500obr/min po czym wracał do normalnych 800. Dwa miesiące temu padła mi UPG to przy jej wymianie poszły także pierścienie, panewki korbowodowe, oraz wszystkie uszczelki i uszczelniacze, miesiąc temu wymienione były czujniki wału i walka rozrządu oraz czujnik zmiennych faz rozrządu i wszystko działało do dziś i teraz utknąłem i nie wiem gdzie szukać problemu: komputer cewki, czujniki itp to jest jak wróżenie z fusów gdy nie ma żadnego błędu w ECU. Ale i tak dzięki za jakiekolwiek podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Devil1986 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Znaleziony powód urwał się kabelek masowy przez co silnik zgasł podłączyłem kabelek i silnik ożył rozłączyłem zgasł więc problem jest w tym oto kabelku i kto by pomyślał że przez taką pierdołe silnik nie pracował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi