Majkeel0303 Opublikowano 30 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Witam serdecznie. Posiadam nowego nissana qashqai z końcówki roku 2020 zakupiony jako nowy w salonie..Czy ktoś z klubowiczów miał problem ze stukami z klocków hamulcowych? Kiedy cofam naciskam hamulec wydobywa sie metaliczny stuk , ruszam do przodu naciskam hamulec ponownie stuk później już wszystko ok. Wielokrotnie konsultowałem temat w ASO które twierdzi że ten model tak ma, a stuki z układu hamulcowego to standard z którym nie są w stanie sobie poradzić .. Czy idzie cos z tym zrobić ? Strasznie mnie irytuje ten problem który nie powinien występować w tym aucie przy przebiegu 12 tyś km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 30 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 TttmI to od 5 lat.Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AC_62 Opublikowano 30 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 4 godziny temu, Majkeel0303 napisał: Witam serdecznie. Posiadam nowego nissana qashqai z końcówki roku 2020 zakupiony jako nowy w salonie..Czy ktoś z klubowiczów miał problem ze stukami z klocków hamulcowych? Kiedy cofam naciskam hamulec wydobywa sie metaliczny stuk , ruszam do przodgu naciskam hamulec ponownie stuk później już wszystko ok. Wielokrotnie konsultowałem temat w ASO które twierdzi że ten model tak ma, a stuki z układu hamulcowego to standard z którym nie są w stanie sobie poradzić .. Czy idzie cos z tym zrobić ? Strasznie mnie irytuje ten problem który nie powinien występować w tym aucie przy przebiegu 12 tyś km Nic nie zrobisz. Te typy tak mają. To jest założony przez konstruktorów luz pomiędzy klockiem, a jarzmem zacisku hamulca. Jak coś podłożysz pod klocek to skasujesz luz ale wówczas po rozgrzaniu klocki będą mogły blokować hamulec, lub nie będzie odpowiednio odchodził klocek od tarczy i będzie się on zużywał lub tarcza szybciej się zużyje. A do stuków można przyzwyczaić z czasem i przebiegiem będzie ich przybywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 30 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 W zimie nie słychać w lecie zawsze ( otwarte szyby , zimny łokieć)Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario111 Opublikowano 31 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 U mnie jak na razie jest cisza przebieg 11000 km zobaczymy jak będzie póżniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 1 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2022 Panowie,niedługo powiecie że stuki z podwozia terkotanie przegubów to norma...Bzdura! Nie ma prawa nic stukać!Jakiż luźny musi być klocekzeby mimo sprężynek klepał! Jeżeli tak jest nadaje się do Wymiany! Kolego,podnieś samochód,zdejmij koło i rusz zaciskiem,zazwyczaj stukać powoduje luz zacisku na wodzikach,a to kwalifikuje całość do wymiany. I niech w serwisie nie piepszą głupot że tttm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi