jawala Opublikowano 30 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Witam, może ktoś miał i rozwiązał problem, podczas ruszania szczególnie kiedy silnik jest zimny i w ogóle samochód zimny przy niskich temperaturach to przy ruszaniu szarpie/trzęsie jakbym ruszał na asfaltowej tarce. Po nagrzaniu albo gdy samochód stoi na słońcu (teraz robi się cieplej) jest trochę lepiej ale nie idealnie. Sprzęgło nie ślizga się, obroty równe, stabilne. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie poza wymianą sprzęgła, bo to najprostsze ale i najkosztowniejsze :-)). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tertes Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 W dniu 30.03.2022 o 23:54, jawala napisał: Witam, może ktoś miał i rozwiązał problem, podczas ruszania szczególnie kiedy silnik jest zimny i w ogóle samochód zimny przy niskich temperaturach to przy ruszaniu szarpie/trzęsie jakbym ruszał na asfaltowej tarce. Po nagrzaniu albo gdy samochód stoi na słońcu (teraz robi się cieplej) jest trochę lepiej ale nie idealnie. Sprzęgło nie ślizga się, obroty równe, stabilne. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie poza wymianą sprzęgła, bo to najprostsze ale i najkosztowniejsze :-)). Ogólnie mi trzęsło budą podczas przyspieszania jak miałem walnięte przeguby na półosiach. Również trzęsło budą podczad jazdy jak miałem walnięte krzyżaki na wale (tutaj trzęsło bardziej jak odpuszcałem nogę z gazu, a robiło się lepiej jak przyspieszałem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi