Maciek00 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Witam Mam problem z moją Micra 1.2 80km.Na zimnym silniku zaraz po odpaleniu rzuca silnikiem. I zauważyłem wzmożone spalanie auta. Sprawdzone zostały wtryski przepustnica oraz wymienione gumki uszczelniające na wejściu do kolektora ssącego.wtryski są ok. Ostatnio wyskoczył mi błąd silnika wielokrotne wypadanie zapłonu więc wymieniłem na wszelki wypadek świece oraz cewki. Ale objawy rzucania na zimnym silniku nie ustały. Gdzie mogę szukać przyczyny proszę podpowiedzieć mi. Z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 11 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 (edytowane) W dniu 6.04.2022 o 15:51, Maciek00 napisał: .. wymienione gumki uszczelniające na wejściu do kolektora ssącego. Ostatnio wyskoczył mi błąd silnika wielokrotne wypadanie zapłonu więc wymieniłem na wszelki wypadek świece oraz cewki. Podejrzewam, że należy zdjąć kolektor i wyczyścić zawory ssące. Edytowane 11 Października 2022 przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek00 Opublikowano 11 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Problemem byl wyciagniety lancuch rozrzadu.Rozrzad wymieniony i problem ustal.Wysłane z mojego moto g52 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 12 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 Auto sprzed czerwca 2005r? Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek00 Opublikowano 12 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 2004 kwiecienWysłane z mojego moto g52 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Do daty którą podałem rozrząd częsty problem. Po tej dacie w zasadzie zero problemów. Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi