Maciek00 Posted April 6, 2022 Share Posted April 6, 2022 Witam Mam problem z moją Micra 1.2 80km.Na zimnym silniku zaraz po odpaleniu rzuca silnikiem. I zauważyłem wzmożone spalanie auta. Sprawdzone zostały wtryski przepustnica oraz wymienione gumki uszczelniające na wejściu do kolektora ssącego.wtryski są ok. Ostatnio wyskoczył mi błąd silnika wielokrotne wypadanie zapłonu więc wymieniłem na wszelki wypadek świece oraz cewki. Ale objawy rzucania na zimnym silniku nie ustały. Gdzie mogę szukać przyczyny proszę podpowiedzieć mi. Z góry dziekuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquariusmax Posted October 11, 2022 Share Posted October 11, 2022 (edited) W dniu 6.04.2022 o 15:51, Maciek00 napisał: .. wymienione gumki uszczelniające na wejściu do kolektora ssącego. Ostatnio wyskoczył mi błąd silnika wielokrotne wypadanie zapłonu więc wymieniłem na wszelki wypadek świece oraz cewki. Podejrzewam, że należy zdjąć kolektor i wyczyścić zawory ssące. Edited October 11, 2022 by aquariusmax Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciek00 Posted October 11, 2022 Author Share Posted October 11, 2022 Problemem byl wyciagniety lancuch rozrzadu.Rozrzad wymieniony i problem ustal.Wysłane z mojego moto g52 przy użyciu Tapatalka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manix Posted October 12, 2022 Share Posted October 12, 2022 Auto sprzed czerwca 2005r? Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciek00 Posted October 12, 2022 Author Share Posted October 12, 2022 2004 kwiecienWysłane z mojego moto g52 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manix Posted October 20, 2022 Share Posted October 20, 2022 Do daty którą podałem rozrząd częsty problem. Po tej dacie w zasadzie zero problemów. Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts