Tresz Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Witam serdecznie, kupiłem kaszankę z 1.5 dci i mam mały problem A w sumie nie taki mały bo nawet dość duży, od razu mówię, ze czytałem inne posty na ten temat, ale są stare i nie rozwiązały problemów. Wyskoczył i nadal wyskakuje czerwony Check Engine, komputer pokazał bledy p0381 oraz p1644… zostały wymienione swiece żarowe i zbadana elektronika itd… błąd p0381 zniknął ale zaraz znowu pojawił się check i cały czas jest problem z błędem p1644, przejrzane wszystkie masy, sprawdzony i wyczyszczony EGR. Delphi nic nie pokazuje (żadnego konkretnego opis),launch „wsk/obw nagrz chlodz 1.def” Samochód był już 4 razy u mechanika i ciagle co go wezmę to mechanik jeździ i nic mu nie wyskakuje, ja tylko wezmę dojadę do domu i cyk… kontrolka…. Dodam jeszcze, ze kiedy wyskoczy kontrolka to nagle zaczyna coś równomiernie „pukać” jest to takie głuche pukanie ale słychać je tylko wewnątrz auta i pod autem kiedy się schylimy na wysokości ściany grodziowej, pod maska cisza, zwykła praca silnika… Stukanie/pukanie jest równomierne, niezależne od obrotów silnika. Mógłbym je porównać do dźwięku podczas testowania wtrysków na stole probniczym, ale oczywiście dźwięk ten nie jest jakiś bardzo głośny, nie jest tez cichy i raczej nie jest to żaden przekaźnik. korekty wtrysków również sprawdziłem… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tresz Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 @cezzar1pisalsm, ze widziałem wszystkie tematy już z forum, nie potrzebuje odgrzewania kotletów, już to wszystko sprawdziłem co tam pisali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolando Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Witam. Mam dokładnie ten sam problem. Czy udało się zlokalizować przyczynę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi