Radko Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Cześć, miga mi od jakiegoś czasu kontrolka od airbag (J10 2.0 2007). Próbowałem manewr z przekręcaniem kluczyka w stacyjce, efekt na dzień potem problem znów się pojawia, kasowanie błędu przez komputer również. Terminy u mechaników długie, jeden z mechaników powiedział że może to zrobić szybko ale musi mieć już kupioną przeze mnie część ( ? ), koszt. do 100 zł więc spróbuję to zrobić sam, ale z tego co widzę jest wiele wersji różniących się ilością pinów w wtyczkach. Miał ktoś z was z tym styczność? Czytam po necie, znalazłem nawet filmik z tym jak to zrobić samemu i wygląda to dość prosto. Czy opcja sprawdzenia części po numerze vin ma sens w tym przypadku? https://allegro.pl/oferta/nissan-qashqai-07-tasma-zwijak-poduszki-airbag-8635715521?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=desc-yes&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czesci_czesci-samochodowe_pla_ss&ev_adgr=Czesci_samochodowe&ev_campaign_id=14491971570&gclid=Cj0KCQjwxtSSBhDYARIsAEn0thQkRe9ej_QLHcKMfPxQ9NndP2GrHw2BWQr3D2DhYR8tSPR6VRaCaG8aAjZ8EALw_wcB https://zerd.pl/nissan-qashqai-j10-07-zwijak-kierownicy-tasma-poduszki-airbag-25567-eb301-p-4346.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KJJ Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Ja kupowałem w zerd.pl, wysyłając do nich wcześniej nr VIN do doboru właściwej taśmy. Dobrali, kupiłem, zamontowane, hula 2 lata przed żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukisan Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Jak zamawiałem po VIN to mi sprzedawca powiedział, że nie ma pewności który z 2 typów będzie pasował. Umówiłem się z nim, że kupuję oba, a po wymianie jeden nienaruszony odeślę - i tak też zrobiłem. Wymiana mechanikowi zajęła jakieś 30-40 minut. Z dużą ostrożnością podchodził do poduszki powietrznej żeby jej nie odpalić. Pod koniec wykonał jakiś drobny trick typu użycie takiego małego adapterka od starej taśmy do nowej - nowa tego nie zawierała i coś by tam nie pasowało w pełni. Sam bym się tego nie podjął, bo w razie czego musiałbym się prosić o wsparcie, a wóz by stał i czekał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Też zamawiałem w zerd po podaniu Vin ale w kaszance po lifcie u kolegi.15 min roboty ,już rok lata i wszystko działa.Tam się nie da tego źle zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radko Opublikowano 17 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2022 Dzięki Panowie, po kontakcie z stroną zerd zamówiłem taśmę po vin (na szczęście była tylko jedna opcja wg. nich) i w przyszłym tygodniu powalczę z tym Znalazłem film instruktażowy i będę sobie powoli dłubał tak, żeby też poznać się bardziej z samochodem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi