rafalp Opublikowano 9 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 (edytowane) Szanowni, Mam kłopoty z działaniem klimy (wersja Tekna, więc full automat) w swoim T32 ? jak temperatura wewnątrz robi się za wysoka to mając ustawione np 19stC klima powinna chłodzić (a nawet działać mocniej przy dużej różnicy temp)... niestety.. praktycznie mam brak nawiewu, jedna kreska siły wydmuchu... następnie próbuję dalej zmniejszać temperaturę, ale niestety nadal nic się nie zmienia... 16stC... nic.. w kabinie gorąco a klima nie daje chłodu:-( dopiero jak skręcę na maxa i zobaczę na wyświetlaczu napis "Lo" to nawiew rusza i klima chłodzi. Spotkał się ktoś może z podobnym problemem? może to czujnik temperatury wewn albo jakiś czujnik nasłonecznienia??? EDIT>> jak ustawię jak najniżej przed Lo - np 16stC to dmuchawa pokazuje prędkość "2"... a jak ustawili Lo to idzie na maxa.. tak jakby przekłamywał czujnik o jakieś 5stC... może to czujnik? wiecie gdzie on dokładnie jest? będę wdzięczny za podpowiedź;-) pozdr Edytowane 9 Maja 2022 przez rafalp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 27 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalp Opublikowano 2 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2022 dzięki. PS. skąd się bierze takie ładne schematy do T32 - masz może jakiś link;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 2 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2022 Tu masz dokumentację do ROQUE który jest bliźniakiem europejskiego T32. Pewnie nie będzie w niej info o silnikach diesel bo ich się nie montuje w tej wersji, ale inne elementy mogą się pokrywać. Trzeba jednak zawsze mieć na uwadze że to jednak dokumentacja do wersji amerykańskiej i mogą być gdzieś jakieś różnice. https://www.nirogue.com/nissan_rogue_service_manual-293.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichywwl Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 W dniu 9.05.2022 o 10:23, rafalp napisał: Szanowni, Mam kłopoty z działaniem klimy (wersja Tekna, więc full automat) w swoim T32 ? jak temperatura wewnątrz robi się za wysoka to mając ustawione np 19stC klima powinna chłodzić (a nawet działać mocniej przy dużej różnicy temp)... niestety.. praktycznie mam brak nawiewu, jedna kreska siły wydmuchu... następnie próbuję dalej zmniejszać temperaturę, ale niestety nadal nic się nie zmienia... 16stC... nic.. w kabinie gorąco a klima nie daje chłodu:-( dopiero jak skręcę na maxa i zobaczę na wyświetlaczu napis "Lo" to nawiew rusza i klima chłodzi. Spotkał się ktoś może z podobnym problemem? może to czujnik temperatury wewn albo jakiś czujnik nasłonecznienia??? EDIT>> jak ustawię jak najniżej przed Lo - np 16stC to dmuchawa pokazuje prędkość "2"... a jak ustawili Lo to idzie na maxa.. tak jakby przekłamywał czujnik o jakieś 5stC... może to czujnik? wiecie gdzie on dokładnie jest? będę wdzięczny za podpowiedź;-) pozdr Mam pytanie jak skończyła się ta historia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi