Jureczek Posted May 16, 2022 Share Posted May 16, 2022 Witam klubowiczów. Mam pytanie. Od jakiegoś czasu (ok.2 m-ce) podczas jazdy pojawia się dzwięk słyszany raz ze strony lewej innym razem z prawej. Nie jest to sygnalizacja zmiany pasa ruchu. Może ktoś miał podobny przypadek - proszę o informację. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smakor Posted May 16, 2022 Share Posted May 16, 2022 W głośnikach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jureczek Posted May 17, 2022 Author Share Posted May 17, 2022 Witaj .Nie wiem jak to jest rozwiązane technicznie ale wydaje mi się że dzwięk słychać poza głośnikami radia.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smakor Posted May 17, 2022 Share Posted May 17, 2022 Takie dźwięki pochodzą albo z kontroli pasa ruchu a raczej jego opuszczania, albo z czujników parkowania, ale to raczej przód tył niż lewo prawo. Skupiłbym się na złapaniu zasady kiedy ten dźwięk się pojawia, jaka sytuacja go aktywuje wtedy będzie łatwiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Afrance Posted May 18, 2022 Share Posted May 18, 2022 Może nawigacja wykrywa ostry zakręt, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JACKO29 Posted May 20, 2022 Share Posted May 20, 2022 Kiedyś,gdy miałem Kaśkę pierwszej generacji J11 ,to w Multimediach był ustawiony sygnał dźwiękowy przed zakrętami.Wyłączyć to można było chyba z poziomu ustawień gps Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jureczek Posted May 24, 2022 Author Share Posted May 24, 2022 Witaj. Miałeś racje. Zmieniłem ustawienia w nawigacji i w/w sygnał już się nie pojawia.Dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts