dzimi75 Opublikowano 26 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 Czy zakladał ktoś z was hak do QQ poza serwisem? Jak ma sie to do gwarancji? Może ktoś ma informacje na ten temat. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzimi75 Opublikowano 25 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 Czy zakladał ktoś z was hak do QQ poza serwisem? Jak ma sie to do gwarancji? Może ktoś ma informacje na ten temat. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Hak już zamontowany jest. Oczywiście poza serwisem montowane było. Hak Galia + dedykowana wiązka do nissana. Więc wszystko jest tak jak być powinno. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exit Opublikowano 21 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2024 Parę dni temu montowałem samodzielnie Hak do naszego autka. 4h pracy . Hak z Westfali z dedykowaną wiązką. Naprawdę prosta sprawa. Instrukcja w linku. Qashqai J12: - Montageanleitung für eine abnehmbare Anhängerkupplung J12 | QASHQAIFORUM.DE - Forum zum Nissan Qashqai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r.u.m.c.a.j.s Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2024 W dniu 21.02.2024 o 12:02, Exit napisał: Parę dni temu montowałem samodzielnie Hak do naszego autka. 4h pracy . Hak z Westfali z dedykowaną wiązką. Naprawdę prosta sprawa. Instrukcja w linku. Qashqai J12: - Montageanleitung für eine abnehmbare Anhängerkupplung J12 | QASHQAIFORUM.DE - Forum zum Nissan Qashqai Byłem nastawiony na montaż haka Westfalia bo znana i dobra firma, ale po przeczytaniu instrukcji producenta i podanej w linku wolę Steinhofa lub Galię, ponieważ nie trzeba podcinać zderzaka a co najważniejsze zostaje oryginalna belka zderzaka. W przypadku Westfalii należy ją na stałe zdemontować co moim zdaniem nie jest dobrym rozwiązaniem i w przypadku kolizji samochód narażony jest na większe uszkodzenia tylnej części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabuss Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2024 W dniu 25.06.2022 o 08:45, dzimi75 napisał: Hak już zamontowany jest. Oczywiście poza serwisem montowane było. Hak Galia + dedykowana wiązka do nissana. Więc wszystko jest tak jak być powinno. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Czy musiał Pan podcinać zderzak? można prosić o link haka+dedykowana wiązka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exit Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2024 https://www.westfalia-automotive.com/pl/produkty/wyszukiwarka-produktow/?manufacturer=155&model=7888&dateofproduction=04%2F21- Kupiłem ostatnią pozycje z dedykowaną wiązką . Nie musiałem podcinać. Kupowałem na Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabuss Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2024 44 minuty temu, Exit napisał: https://www.westfalia-automotive.com/pl/produkty/wyszukiwarka-produktow/?manufacturer=155&model=7888&dateofproduction=04%2F21- Kupiłem ostatnią pozycje z dedykowaną wiązką . Nie musiałem podcinać. Kupowałem na Allegro. https://allegro.pl/oferta/hak-westfalia-nissan-qashqai-iii-j12-21-15117044758 Niby pisze że trzeba wykonać "cięcie niewidoczne" ? A dwa , belkę zderzaka Pan wymontował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exit Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Wyjmowałem belkę zderzaka. Belka haka pełni tą funkcję. Nie musiałem podcinać zderzaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtta12 Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Witam, czy samodzielne założenie haka nie spowoduje utraty gwarancji ? Robił ktoś rozpoznanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabuss Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2024 16 godzin temu, Exit napisał: Wyjmowałem belkę zderzaka. Belka haka pełni tą funkcję. Nie musiałem podcinać zderzaka. Wiem że to może być śmieszne,ale zrobiłby Pan zdjęcie jak się prezentuje ten hak w samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exit Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2024 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r.u.m.c.a.j.s Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 W dniu 3.04.2024 o 18:08, r.u.m.c.a.j.s napisał: Byłem nastawiony na montaż haka Westfalia bo znana i dobra firma, ale po przeczytaniu instrukcji producenta i podanej w linku wolę Steinhofa lub Galię, ponieważ nie trzeba podcinać zderzaka a co najważniejsze zostaje oryginalna belka zderzaka. W przypadku Westfalii należy ją na stałe zdemontować co moim zdaniem nie jest dobrym rozwiązaniem i w przypadku kolizji samochód narażony jest na większe uszkodzenia tylnej części. Steinhoff N-114 + wiązka dedykowana ECS electronics NI-169-DH + rozszerzenie SP133ZZ zamontowane i wbity do DR. Polecam, montaż bez zdejmowania belki zderzaka, ba nawet zderzaka nie trzeba zdejmować ani podcinać do montażu, wystarczy odpiąć i odchylić dwa dolne punkty montażowe i belka haka wchodzi pod spód pomiędzy belkę zderzaka i zderzak bezproblemowo (2 osoby do montażu niezbędne), trochę sprytu i wiązkę dedykowaną też da się przeciągnąć, zamontować i podłączyć bez zdejmowania zderzaka J12 rocznik 2023, 2500km na liczniku a guma mocowania tłumika wygląda jakby po 5 latach eksploatacji a rury przed tłumikiem końcowym nie chciało się nissanowi bez aku dla e-power wygiąć do góry i odstaje w dół , można łatwo o coś zachaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huling Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Mam pytanie, może głupie: czy dla wersji z napędem na 4 koła, która ma dodatkowy dyferencjał z tyłu, trzeba jakiś specjalny hak? A może nie da się zamontować haka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabuss Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 (edytowane) Dzisiaj pierwszy raz jechałem z bagażnikiem rowerowym, zamontowany hak Westfalii z wiązka 13pin z ASO, jakieś dziwne rzeczy się dzieją a mianowicie ikonki na wyświetlaczu patrz załączniki ale to palicho... Najgorzej było podczas cofania miałem wrażenie że zaciąga się autohold nie ręczny a autohold, więc wyłączyłem czujniki cofania w asystencie kierowcy niestety dalej to samo, wyłączyłem recznie i autohold i właśnie automatyczny reczny ale dalej to samo zaciąga mi hamulec podczas cofania... Trzeba coś jeszcze wyłączyć podczas cofania samochodem z bagażnikiem rowerowym? Edytowane 24 Kwietnia 2024 przez grabuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exit Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Podczas cofania potwierdź przycisk ok który wyłącza system bezpieczeństwa z tyłu i pojawia się na wyświetlaczu podczas manewru. Po tym auto nie wariuje podczas cofania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabuss Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 No kur** sprawdziłem przed momentem i faktycznie, działa ?a ja już studiowałem instrukcję obsługi J12, dzięki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exit Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Bardzo fajnie to Nissan wymyślił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi