Robert12345 Opublikowano 26 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2022 (edytowane) Witam Wszystkich Jestem nowy na tym forum. Jesli moze juz sie taki temat pojawil prosze o linka. (Ja nie znalazlem) Posiadam Nissana Qashqai Tekna 2017 po lifcie. Samochod ma swiatla LEDowe i do tego skrecaja sie w zaleznosci od pokozenia kierownicy (doswietlanie zakretow). Problem polega na tym ze swiatlo od strony pasazera przy skrecie kierownicy okolo od 90 do 100 stopni w strone pasazera - gasnie Czyli... swiatlo zaczyna skrecac (co widac stojac przed sciana) zaczyna doswietlac zakret i nagle cala lampa gasnie i znowu zaczyna swiecic przy dalszym skrecaniu kierownica. Po poszukiwaniu za roznych forach znalazlem podobny problem (wlasciciel zamiescil filmik - do oglaczniecia ponizej ) Wtedy akcja zakonczyla sie wymiana calej lampy na gwarancji. Moje autko jest juz 5 letnie i chyba gwarancja juz nieobowiazuje. Lampy raczej tez nie bede z tego powodu wymienial. (cena kosmiczna) Chcialbym wiec wylaczyc ta opcje doswietlania zakretow. Znalazlem wtyczke w lampie odpowiedzialna za ta funkcje i odlaczylem ja. Przestala doswietlac zakrety i nie gasnie, Pojawia sie niestety blad ukladu na wyswietlaczu.. Czy jest mozliwosc i jesli jest to jak wylaczyc ta opcje w jakims module zeby nie doswietlal zakretow i nie pokazywal bledow . Prosze o informacje co to za modul i czy jest jakis komputer diagnostyczny w rozsadnych pieniadzach ktory robi takie rzeczy. (Lepszy komputer sie zawsze moze przydac. :)) ) Pozdrawiam wszystkich Edytowane 26 Czerwca 2022 przez Robert12345 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi