SirFENIX Opublikowano 27 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Witam serdecznie. Ostatnio usłyszałem dziwny dźwięk z głośników (chyba) słyszę go tylko w jednym miejscu u mnie w mieście, w serwisie się pytałem nie wiedzą o co mi chodzi. Na razie słychać go tylko w tym miejscu w innych miastach jeszcze nie słyszałem. wstawiam filmik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 27 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Dograne do map jakieś właśne PQI, radary albo coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SirFENIX Opublikowano 29 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Osobiście nie ingerowałem w ustawienia nawigacji,nie wiem jak poprzedni właściciel, w serwisie powiedzieli, że karta z nawi jest z 2016 roku jak data produkcji X-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 29 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 To ja bym zaktualizował i zobaczył wtedy. Można kupić najnowszą (nie w serwisie). Mogą ew. podesłać moją sprzed aktualizacji po kosztach wysyłki. Bo serwis mi oddał. Jest z 2019. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SirFENIX Opublikowano 29 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 2 godziny temu, Smakor napisał: To ja bym zaktualizował i zobaczył wtedy. Można kupić najnowszą (nie w serwisie). Mogą ew. podesłać moją sprzed aktualizacji po kosztach wysyłki. Bo serwis mi oddał. Jest z 2019. To ja zrobię tak... Wstawię foto mojej karty jeśli będzie starsza niż 2019 to wtedy pomyślę o odkupieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 29 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 13 godzin temu, SirFENIX napisał: w serwisie powiedzieli, że karta z nawi jest z 2016 roku jak data produkcji X-a. 12 godzin temu, Smakor napisał: Mogą ew. podesłać moją sprzed aktualizacji po kosztach wysyłki. Bo serwis mi oddał. Jest z 2019. 10 godzin temu, SirFENIX napisał: To ja zrobię tak... Wstawię foto mojej karty jeśli będzie starsza niż 2019 to wtedy pomyślę o odkupieniu. Nie widzę sensu zmiany karty z 2016r na kartę z 2019 roku nawet za free. Przecież od 2019 r sporo się zmieniło w infrastrukturze drogowej. Wystarczy dla przykładu spojrzeć na S5 między Poznaniem, a Wrocławiem, S11 między Poznaniem przez Bydgoszcz aż po wlot na A1 pod Grudziądzem. Już nie wspomnę o wielu innych zakończonych od tego czasu inwestycjach drogowych, czy zaktualizowanej bazie teleadresowej. Przecież najnowsze karty NC3 v7 (bo taka jest właściwa dla Twojego X-a to wydatek w granicach 150 zł (poza ASO): Karty do nawigacji Nissana Ja kupiłem najnowszą NC3 v7 TUTAJ , bo może i nie jest to najtańsza oferta, ale sprawdzony i zaufany sprzedawca, a zdarza się że kupując na różnych portalach z niesprawdzonego źródła, można zaliczyć wtopę i później "kopać się z koniem" po łydkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 30 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Wszystkie nawigacje offline sa do d*py, mają opóźnienie do 2 lat w momencie wydania i najnowsze nie mają inwestycji zakończonych jakiś czas temu. Ale jak już to i tak warto mieć najnowszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 30 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 3 godziny temu, Smakor napisał: Wszystkie nawigacje offline sa do d*py, mają opóźnienie do 2 lat w momencie wydania i najnowsze nie mają inwestycji zakończonych jakiś czas temu. Jeżeli masz na myśli nawigacje zamontowane fabrycznie w autach, to pełna zgoda. Natomiast co do ogólnego pojęcia navi offline, to pozwolę sobie się nie zgodzić. Pomimo, że na pokładzie mam NC3 v7 od lat korzystam z AutoMapy zamontowanej na Modecomie SX7.1 (WinCE) - działa w trybie offline, ale parując ją z fonem mamy dodatkowo możliwość bieżącej aktualizacji sytuacji drogowej (korki, wypadki, blokady, etc). Nie spotkałem się z sytuacją nawet nie włączając funkcji LiveDrive, by AutoMapa nie miała zaktualizowanej na bieżąco siatki drogowej. Co 2 miesiące jest wydawana aktualizacja map i nawet jeszcze nie oddane odcinki są naniesione jako zablokowane, natomiast średnio raz/mies jest wydawana aktualizacja sytuacji drogowej, która odblokowuje/blokuje co trzeba. Dlatego masa ludzi po doświadczeniach z navi wbudowanymi (NC) wywala ten szajs, wymieniając go na coś z WinCE, lub robotem na pokładzie, by móc korzystać z porządnych programów nawigacyjnych. ... ale nie tego dotyczy założony temat, więc nie zaśmiecajmy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 30 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Tak tak źle się zrozumieliśmy przez offline rozumiałem głównie to co w autach albo mobilne ale bez możliwości częstej aktualizacji czy dostępu do bieżących informacji. Jak gdzieś dalej jadę w nieznane zamiast NC3 czy Google wolę Naviexperta z telefonu - nigdy mnie nie zawiódł, można go wykupić na kilka dni nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodomela Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 włącz mapę, podczas pik piku pik zobacz co wyświetla w prawym dolnym rogu jest to ostrzeganie o zbliżaniu się z dużą prędkością do zakretu, infrastruktury drogi...". z łamaniem" zakładam ze wyświetli Ci znak A1 lub A2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SirFENIX Opublikowano 27 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 W dniu 21.07.2022 o 13:42, dodomela napisał: włącz mapę, podczas pik piku pik zobacz co wyświetla w prawym dolnym rogu jest to ostrzeganie o zbliżaniu się z dużą prędkością do zakretu, infrastruktury drogi...". z łamaniem" zakładam ze wyświetli Ci znak A1 lub A2 Mowa o ekranie nawigacji czy tablicy zegarów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodomela Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 1 godzinę temu, SirFENIX napisał: Mowa o ekranie nawigacji czy tablicy zegarów... ekran nawigacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SirFENIX Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Sprawa się wyjaśniła, pokazuje ostrzeżenie o zbliżaniu się do zakrętu 100m (faktycznie na końcu tej drogi jest zakręt) dziwne jest to, że to występuje tylko w tym rejonie,a przecież wiele jest zakrętów na trasie którą jadę. No nic dziękuje za pomoc (a w serwisie nie wiedzieli o co ich pytam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodomela Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Godzinę temu, SirFENIX napisał: dziwne jest to, że to występuje tylko w tym rejonie atakuj zakręty bardziej agresywnie, opóźniaj hamowanie a będziesz miał co chwile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi