czester15.30 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 (edytowane) Podejrzewam winowajcę w awarii klapy bagażnika . Nie wiem natomiast , jak zdemontować mikro styk . Jeśli ktoś ma doświadczenie , to proszę o podzielenie się wiedzą . Edytowane 30 Czerwca 2022 przez czester15.30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidPn Opublikowano 30 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Cześć. Ja to ostatnio robiłem u siebie. Musisz zdemontować plastik klapy bagażnika, odkręcić całą rączkę z mikrostykiem i odpiąć przewody. Później rozkładasz na części główny przycisk. Musisz wziąć wiertełko wielkości mikrostyku i go przewiercic na wylot tak żeby nowy się zmieścił. Mikrostyk ma 4 nóżki ale dwie wystarcza do podłączenia, dlatego musisz wydłubać nożykiem plastik i dokopać się do blaszek do których przylutujesz nogi mikrostyku. Sprawdź wcześniej wysokość guziczka. Na końcu zaklejasz to jakimś mocnym klejem żeby nie drgnęło, ja użyłem dwuskładnikowego do klejenia plastików, taki miałem pod ręką a mikrostyk kupiłem za 40gr. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester15.30 Opublikowano 1 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2022 Dzięki za wyczerpującą odpowiedź . Chyba raczej zamówię taki nowy i mam nadzieję , że będzie wszystko pasowało . https://partsmoto.pl/product-pol-1278-Klamka-mikrostyk-klapy-Nissan-Micra-III-K12-02-10.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester15.30 Opublikowano 1 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2022 14 godzin temu, DawidPn napisał: Musisz zdemontować plastik klapy bagażnika Czy używałeś do zdjęcia jakiś " specjalistycznych narzędzi " tzn. zestawu plastykowych klinów i łapek itd. ? Czy jakieś zatrzaski nie popękały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidPn Opublikowano 1 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2022 Czy używałeś do zdjęcia jakiś " specjalistycznych narzędzi " tzn. zestawu plastykowych klinów i łapek itd. ? Czy jakieś zatrzaski nie popękały ? Używałem specjalistycznych dłoni. Nic nie popękało. Poodkręcaj śruby jak są jakieś i wyrywaj klapę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Dzięki za wyczerpującą odpowiedź . Chyba raczej zamówię taki nowy i mam nadzieję , że będzie wszystko pasowało . https://partsmoto.pl/product-pol-1278-Klamka-mikrostyk-klapy-Nissan-Micra-III-K12-02-10.htmlPowiem szczerze że zamontowałem mikrostyk ciutkę bliżej przycisku i jest lepiej niż w oryginale. Wystarczy lekko dotknąć palcem i się klapa otwiera.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeo29 Opublikowano 31 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 Z 8 lat temu musiałem wysuszyć zalany wyłącznik. Aby go nie zalało ponownie zabezpieczyłem od góry silikonem. Do dzisiaj działa OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester15.30 Opublikowano 31 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 Wymieniłem cały wyłącznik zakupiony w Allegro . Poszło fajnie i przyjemnie . Przyglądałem się na wymontowany stary i jakoś nie byłem pewny gdzie go rozwiercać , aby wymienić mikro styk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Generalnie naprawa microstyku to żadna filozofia. Trochę rzeźby i tyle. Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigB Opublikowano 17 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 Witajcie. Przepraszam, za odkopanie tematu, ale mam pytanie. Czy wiecie jakie parametry mają śruby/wkręty trzymające cały mikrostyk? Bo w dokumentacji nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi