Marek75 Opublikowano 2 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 Witam, na słupku lewych przednich i tylnych prawych drzwi (ten mniejszy) zrobiły się bąble. Jeden pękł i zrobiła się szpetna dziura. Zakupiłem w ASO okleiny i zmierzam je wymienić. W ASO świadczą taką usługę za 245 zł za jeden słupek. Cena nie mała, ale gorsze, że poinformowano mnie, że mogą połamać listwy chromowane. Postanowiłem, że zlecę to znajomemu lakiernikowi, który nie jedno auto rozbierał. Mam jednak pytanie, tak na wszelki wypadek, czy ktoś demontował te chromowane listwy i mógłby doradzić jak to zrobić, żeby ich nie uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grika Opublikowano 2 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 A ile minęło od zakupu auta?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek75 Opublikowano 2 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 W maju skończył 5 lat niestety, więc gwarancja tego nie obejmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacoob Opublikowano 2 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 Czy mógłbyś wrzucić zdjęcia jak to wygląda? Czy jak się pojawiły bąble to zakładam, że coś było od środka czyli nie podlegałoby to pod gwarancje perforacji, która jest na 12 lat? Czy te uszkodzone obszary to były jakoś uszkodzone wcześniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek75 Opublikowano 2 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 (edytowane) Nie, nie ma to nic wspólnego z blachą czy lakierem. Po prostu, na słupku kierowcy na dole, przy listwie zrobiła się taka fałda i z czasem pękła. Na mniejszym słupku pasażera z prawej strony są dwie mniejsze fałdy, też na dole. Nic nie było tam robione. Taka jakość tej okleiny lub ten co kleił słabo się przyłożył. Okleinę kupiłem oryginalną w nissanie, ale martwią mnie te listwy chrom, żeby nie pękły zaczepy czy coś tam. Jak do tego podejść, żeby nie uszkodzić ? Edytowane 3 Lipca 2022 przez Marek75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacoob Opublikowano 5 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 (edytowane) Ok rozumiem teraz o co chodzi. Zobacz ten filmik jak gość ściąga te listwy: albo tak jak facet robi to w mercedesie: Edytowane 5 Lipca 2022 przez Jacoob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek75 Opublikowano 5 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 Dzięki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek75 Opublikowano 29 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Uporałem się z wymianą tych oklein. Dla kogoś, kto miałby podobny problem, to informacyjnie, da się to zrobić, bez połamania czegokolwiek. Trzeba poświęcić trochę czasu i cierpliwości. Nie obejdzie się bez ściągnięcia boczków z drzwi, jest wtedy dobry dostęp do listw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mc55 Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Jaki koszt takiej okeiny w aso i czy jak przykleiłeś jest duża różnica wizualna w odcieniu ? Mam pęcherzyki tylko na drzwiach kierowcy, można zakupić tylko na jedne drzwi czy kompletami sprzedają ? Jeśli są różnice to wezmę oczywiście komplet, ale pytam dla pewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek75 Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Kupuje się na sztuki. Ja za te dwie, czyli na duży słupek od kierowcy i mały na tylne drzwi dałem w sumie ok 80 zł, dokładnie nie pamiętam, ale nie więcej, jak 80 zł. Auto ma 5 lat i żadnej różnicy pomiędzy nowo oklejonymi słupkami, a starymi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi