zaq79 Opublikowano 24 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2022 Cześć W moim nissanie na dywaniku przed fotelem kierowcy znalazłem wczoraj małą sprężynkę i kawałek plastiku. Nie udało mi się ustalić od czego taki "zestaw" się oderwał - może Wam się uda odgadnąć do czego ta sprężynka służy. Element musiał odpaść gdzieś z przestrzeni po kierownicą lub fotelem kierowcy, Ustawianie fotela (manualne) działa poprawnie, pedał gazu "wraca" hmmm. - nie mam pomysłu do czego ta sprężynka była potrzebna Poniżej kilka zdjęć sprężynki i kawałka plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 24 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2022 Nie wiem czy to dobry trop ,ale może to od zamka któregoś schowka . foto zaczerpnięte z internetu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaq79 Opublikowano 26 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2022 Cześć Dobry trop - wygląda na to że sprężynka i kawałek plastiku jest od klapki schowka nad kierownicą. Klapka nie blokuje się w pozycji otwartej. W weekend spróbuje zobaczyć czy da się to jakość łatwo zdemontować i naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaq79 Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Cześć Zagadka rozwiązana Kawałek plastiku i sprężynka pochodzi faktycznie ze klapki schowka nad kierownicą. Trzeba było ściągnąć pokrywę zegarów i maskownicę głośniczka po lewej stronie, następnie odkręcić cztery śrubki i schowek jest "na wierzchu" Naprawa - trochę "druciarstwa" ale bez wzmocnienia drutem na samym kleju by się nie trzymało. Jutro jeszcze kupię klej dwuskładnikowy i ładnie "zaleje" łączenie i będzie służyć do końca dni nissana ;). Mechanizm ze sprężynką jest po prawej stronie schowka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2022 9 godzin temu, zaq79 napisał: Naprawa - trochę "druciarstwa" ale bez wzmocnienia drutem na samym kleju by się nie trzymało. Jutro jeszcze kupię klej dwuskładnikowy i ładnie "zaleje" łączenie i będzie służyć do końca dni nissana ;). Jeśli zda egzamin to i tak tego nie widać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi