Smakor Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Ma ktoś pomysł jak bezboleśnie usunąć resztki taśmy dwustronnej z progów? Zamontowałem jakieś fatalne metalowe listy imitujące kompozyt i po zamontowaniu dopiero odkryłem jaki był to durny pomysł. Pod nie dostaje się brud i po każdy nadepnięciu słychać piękny dźwięk niszczenia lakieru ehhh. Zamiast chronić - niszczą. Coś takiego zostało jak na fotce. Benzyna ekstrakcyjna odpada bo nie działa. Próbowałem podgrzewać, ale nawet skrobanie paznokciem niszczy ten fatalny lakier... A taśma trzyma mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vahanar Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 preparatów jest sporo ,może coś takiego ? https://www.sonax.sklep.pl/produkt/sonax-professional-preparat-usuwania-etykiet-kleju-400ml-477-300/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROWITZ Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 można użyć WD40 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Tylko jeszcze pytanie czym/jak to trzeć bo ten lakier to się od patrzenia rysuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodomela Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 3 godziny temu, Smakor napisał: Tylko jeszcze pytanie czym/jak to trzeć bo ten lakier to się od patrzenia rysuje. temp... znaczy taka pasta.... alboo turtles.... i naklej taką okleina jak na słupki, są już gotowe rozmiary. Inne rozwiązanie to nieporozumienie... wg mnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vahanar Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 W dniu 2.08.2022 o 09:42, Smakor napisał: Tylko jeszcze pytanie czym/jak to trzeć bo ten lakier to się od patrzenia rysuje. To chemia. te same preparaty służą do usuwania naklejek na monitorach, TV i ich obudowach. Dawno temu mi właśnie pomogło z takim problemem. Myślę że da i dasz radę Spróbuj na małym kawałku z klejem szmatką z mikrofibry. jest bardziej delikatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mg83 Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 taśmę dwustronna zwulkanizowana w temp ok 60 stopni usuwałem starwaxem i całkiem nieźle i szybko szło https://sklep.starwax.pl/product-pol-199-ROZPUSZCZALNIK-I-ODPLAMIACZ-100-ML-STARWAX-00002.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi