Smakor Posted August 1, 2022 Share Posted August 1, 2022 Ma ktoś pomysł jak bezboleśnie usunąć resztki taśmy dwustronnej z progów? Zamontowałem jakieś fatalne metalowe listy imitujące kompozyt i po zamontowaniu dopiero odkryłem jaki był to durny pomysł. Pod nie dostaje się brud i po każdy nadepnięciu słychać piękny dźwięk niszczenia lakieru ehhh. Zamiast chronić - niszczą. Coś takiego zostało jak na fotce. Benzyna ekstrakcyjna odpada bo nie działa. Próbowałem podgrzewać, ale nawet skrobanie paznokciem niszczy ten fatalny lakier... A taśma trzyma mocno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vahanar Posted August 1, 2022 Share Posted August 1, 2022 preparatów jest sporo ,może coś takiego ? https://www.sonax.sklep.pl/produkt/sonax-professional-preparat-usuwania-etykiet-kleju-400ml-477-300/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HOROWITZ Posted August 2, 2022 Share Posted August 2, 2022 można użyć WD40 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smakor Posted August 2, 2022 Author Share Posted August 2, 2022 Tylko jeszcze pytanie czym/jak to trzeć bo ten lakier to się od patrzenia rysuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dodomela Posted August 2, 2022 Share Posted August 2, 2022 3 godziny temu, Smakor napisał: Tylko jeszcze pytanie czym/jak to trzeć bo ten lakier to się od patrzenia rysuje. temp... znaczy taka pasta.... alboo turtles.... i naklej taką okleina jak na słupki, są już gotowe rozmiary. Inne rozwiązanie to nieporozumienie... wg mnie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vahanar Posted August 3, 2022 Share Posted August 3, 2022 W dniu 2.08.2022 o 09:42, Smakor napisał: Tylko jeszcze pytanie czym/jak to trzeć bo ten lakier to się od patrzenia rysuje. To chemia. te same preparaty służą do usuwania naklejek na monitorach, TV i ich obudowach. Dawno temu mi właśnie pomogło z takim problemem. Myślę że da i dasz radę Spróbuj na małym kawałku z klejem szmatką z mikrofibry. jest bardziej delikatna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mg83 Posted August 3, 2022 Share Posted August 3, 2022 taśmę dwustronna zwulkanizowana w temp ok 60 stopni usuwałem starwaxem i całkiem nieźle i szybko szło https://sklep.starwax.pl/product-pol-199-ROZPUSZCZALNIK-I-ODPLAMIACZ-100-ML-STARWAX-00002.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts