Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Usuwanie taśmy dwustronnej

Smakor
 Share

Recommended Posts

Ma ktoś pomysł jak bezboleśnie usunąć resztki taśmy dwustronnej z progów? Zamontowałem jakieś fatalne metalowe listy imitujące kompozyt i po zamontowaniu dopiero odkryłem jaki był to durny pomysł. Pod nie dostaje się brud i po każdy nadepnięciu słychać piękny dźwięk niszczenia lakieru ehhh. Zamiast chronić - niszczą.

Coś takiego zostało jak na fotce. Benzyna ekstrakcyjna odpada bo nie działa. Próbowałem podgrzewać, ale nawet skrobanie paznokciem niszczy ten fatalny lakier... A taśma trzyma mocno.

TIuj0LgBu-On68h3Fa_HoplS4kNnogd0guZaVmp82GOuDy9NKHuIQs84236l1bY9xrfBXFJAY1JiwXQZfATkbkDXyrbhuRN00_NidqsYLcCzKGfRXkB1xkSdeH71S4L2IK8qLHvWsve5Kc-dAdHEuxYcdiPr-PYnq7OKC9b1CjTD62SQuJtv93EcpCM5GkfIAmVducHg5Xz4kjHwvnI2_9T7J6IrBZI_EzE9rNOyXQj1jWzglQykvfEz-RmHB_ty43C_BdTTIrqiWJ0im_sjFALheA869nuNctiTOcMW7gNUIcv3h8g4kJhbokYK17oQZNe-mN9W3s2_pXiOrBWYsnmo5b4gPAsukV2uBVFQVMXJkBtIk47JeYWubU_k5wmZWKDHrgLdH0X6w2ZbYjcQcGXwKZfeVjjmP732U2SFXchEzfEFo1Eko140FryFNjimdTL0tICK9OIRdeLY2h-XiQo89aC8BFRHTB_wUg6UC3oTENPk8Y-yYJAtEOGWba_zg-WhlFDijsyh_KxAxyMZGcX_9HcQQWKfTX-lfDR32IZSGqmL-ycux3VlXMT0ylgDaWnntnPNLbGDdeRCVCrsXTzYyvQfaongN9O6PfuKmURSvqzI8tEyK1kI_iHRl-InEdB_u5yXMIyz4uRSDF4dCwvG9VUNScUGNB-WljfNhJtlVxERMZoYpZKoZ1JIvFaCedam-cZyrnbzUB8dzcgkiDb6r2GeQpiCi0TOPwQ23kb_aVt1_p0OulkZNuiDu2Y=w1634-h919-no?authuser=0

preparatów jest sporo ,może coś takiego ? 

https://www.sonax.sklep.pl/produkt/sonax-professional-preparat-usuwania-etykiet-kleju-400ml-477-300/

• Like 1

można użyć WD40

• Like 1

Tylko jeszcze pytanie czym/jak to trzeć bo ten lakier to się od patrzenia rysuje.

3 godziny temu, Smakor napisał:

Tylko jeszcze pytanie czym/jak to trzeć bo ten lakier to się od patrzenia rysuje.

temp... znaczy taka pasta.... alboo turtles.... i naklej taką okleina jak na słupki, są już gotowe rozmiary. Inne rozwiązanie to nieporozumienie... wg mnie

• Like 1

W dniu 2.08.2022 o 09:42, Smakor napisał:

To chemia. te same preparaty służą do usuwania naklejek na monitorach, TV i ich obudowach. Dawno temu mi właśnie pomogło z takim problemem. Myślę że da i dasz radę  Spróbuj na małym  kawałku z klejem szmatką z mikrofibry. jest bardziej delikatna.