JoWo Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Dzień dobry , jako nowy użytkownik Nissana Tiidy 1,6HB 57k km mam pytanie . W kierownicy przy skręcie w prawo/lewo jest wyczuwalny i słyszalny przeskok . Sytuacja się nasila , ponieważ po miesiącu użytkownika już lekkie nawet manewry maja wyczuwalny ten przeskok . Mechanik sprawdzał zwieszenie i jest Ok , ale na szarpakach stwierdzono luzy na listwie maglownicy . Moje pytanie czy ktoś miał co podobnego i co to było ? Dwa czy kupić maglownica nowa czy dać do regeneracji ? Będę wdzięczna za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 A sprawdzono łozysko amortyzatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekJQ Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 W załącznikach masz biuletyny serwisowe do Versy (amerykańska nazwa Tiidy), warto sprawdzić. U mnie stuki pochodziły z plastikowego łącznika kolumny kierownicy. To moje znaleziska z amerykańskich forów z 2011 r. Serwis nissana nie miał bladego pojęcia skąd te stuki pochodzą i wymieniali łożysko amortyzatora, amortyzator, tuleje w zawieszeniu itd., dopiero jak zobaczyli( pierwszy raz w życiu) biuletyny to naprawili, na szczęście jeszcze na gwarancji. NTB10-005a.pdf NTB09-127.pdf NTB08-094.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JoWo Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Tak wymienione łożysko i łączniki poprzedni właściciel w łożysko nawalił smaru ? żeby nie było stuków Tu jest problem przy skręcaniu kierownica - coś tak jak przeskakuje kostka ? ale już obecnie jest to słyszalne na zewnątrz i przy mniejszych niż maksymalne skręty kierownica czytalam o kasowaniu luzu na listwie maglownicy, ale czy w Tidzie się da ? szukam podpowiedzi bo mechanik twierdził , ze zawieszenie sztywne - fakt nie ja nie czuje luzu ? @JacekJQ dziękuje ?? Zaraz poczytam . U mnie tez każdy wymyśla ?bo nikt nie może znaleźć przyczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 22 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2022 (edytowane) polecam PATENT NA STUKI ODCZUWALNE NA KIEROWNICY PODCZAS SKRĘCANIA Edytowane 22 Września 2022 przez paba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nelson38 Opublikowano 2 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi