Gość gbula Opublikowano 13 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zauważyłem, że w mojej Micrze po zapaleniu silnika (na zimnym silniku przy zerowej temperaturze) po krótkiej chwili rura, która idzie od silnika do chłodnicy robi się ciepła (wskazówka na tablicy nawet nie zdązy się jeszcze ruszyć). Gdy wskazówka zrówna się z pierwszą kreską (no może jest lekko poza) już można wyczuć ciepło na chłodnicy. Jak to jest u was? Jest to normalne czy może mam uszkodzony termostat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 Może tak być, że trochę przepuszcza. A długo trwa nagrzewanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gbula Opublikowano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2005 A długo trwa nagrzewanie? Żeby strzałka doszła mi do pierwszej kreski muszę przejechać ok 1-2 km (przy temperaturze ok. 0). Po dojściu do pierwszej kreski zwykle włączam ogrzewanie na max i wentylator na 2 i wtedy po przejechaniu ok 10 km strzałkę mam w 1/4 skali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2005 Przy nagrzewaniu silnika dużo zależy od prędkości, z którą się jedzie (oraz temperatury zewnętrznej). Mi nagrzewa się do połowy skali w ciągu około 10 minut jazdy po mieście (i tak już zostaje), przy temp. zewn. ok 0 st C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 Przy nagrzewaniu silnika dużo zależy od prędkości, z którą się jedzie (oraz temperatury zewnętrznej). Mi nagrzewa się do połowy skali w ciągu około 10 minut jazdy po mieście (i tak już zostaje), przy temp. zewn. ok 0 st C. nie wiem nie warto jechac szybko na zimnym sielniku ja potrzebuje 2 km normalnej jazdy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 nie wiem nie warto jechac szybko na zimnym sielnikuja potrzebuje 2 km normalnej jazdy :wink: Miałem raczej na myśli prędkość (prawie) postojową w korku ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.