Rekrutak Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Witam. Kupiłem xtraila z 2017 roku z 2.0 dci i szkrzynia cvt. I po jazdach próbnych wyczuwam na rozgrzanym silniki przy ruszaniu takie lekkie szarpanie auta. Takie samo szarpanie występuje przy hamowaniu. Dodatkowo przy ruszaniu przy małej prędkości takie chrobotanie. Mam możliwość jeszcze oddać auto ale nie jestem pewien czy to usterka czy ten typ tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Pewnie skrzynia CVT siada, jak masz mozliwosc to oddaj to jak najszybciej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Varicella Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 może lepiej podjechać do serwisu? ileż może kosztować diagnostyka vs kwota samochodu? Oddać zawsze można. Nie wiem czym kolega wyżej się wspomagał wydając taką diagnozę. Może ma rację, ale nie wiem czy na internetowych konsultacjach tak poważne decyzje podejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrutak Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 No przeczytałem całe to forum i nie znalazłem takiego przypadku z takimi objawami. Auto ma 90k przebiegu mega mi się podoba i chciałem od razu wymieniać olej zarówno silnikowy i olej w skrzyni. Nic bez wizyty u mechesow się nie obędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Diesel + CVT = klopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrutak Opublikowano 1 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 8 godzin temu, stuff1000 napisał: Diesel + CVT = klopoty. Za duży moment czy jakiś inny powód ? Nie było jakiś mega negatywnych opinii na to połączenie tylko każdy zwracał uwagę na olej w skrzyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vahanar Opublikowano 2 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 W dniu 1.09.2022 o 00:59, stuff1000 napisał: Diesel + CVT = klopoty. No to w całej EU mamy d... =wg tego co piszesz. Jakoś nie zmieniałem i nie sprawdzałem oleju w tej dziwnej skrzyni. No i to diesel. Ma przejechane 130Tk jest na razie optymalna i niezawodna jak silnik . Dla mnie jest ok. myślę że wielu kolegów potwierdzi to jeżdżąc z tą skrzynią. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrutak Opublikowano 2 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 (edytowane) Czy jak ruszasz masz dźwięk jak by samochdizka zabawki ?? Edytowane 2 Września 2022 przez Rekrutak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vahanar Opublikowano 4 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2022 Sorki że dopiero teraz ,nie, nic takiego nie słyszę. Jeśli jesteś zdecydowany na zakup warto to sprawdzić w serwisie jak napisał kolega wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrutak Opublikowano 4 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2022 (edytowane) W dniu 4.09.2022 o 20:23, vahanar napisał: Sorki że dopiero teraz ,nie, nic takiego nie słyszę. Jeśli jesteś zdecydowany na zakup warto to sprawdzić w serwisie jak napisał kolega wyżej. Jutro dzwonię do serwisu na umówienie wizyty i niech sprawdza co to jest. Jak będzie wynik dam znać Edit 1 usterka znaleziona, uszkodzony wariator napędu. Koszt wymiany w ASO 12000. Edytowane 6 Września 2022 przez Rekrutak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Varicella Opublikowano 11 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 W dniu 4.09.2022 o 20:27, Rekrutak napisał: Jutro dzwonię do serwisu na umówienie wizyty i niech sprawdza co to jest. Jak będzie wynik dam znać Edit 1 usterka znaleziona, uszkodzony wariator napędu. Koszt wymiany w ASO 12000. o matko!!! czyli oddajesz furę jak rozumiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrutak Opublikowano 13 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 W dniu 11.09.2022 o 13:22, Varicella napisał: o matko!!! czyli oddajesz furę jak rozumiem.... Jestem umówiony na naprawę przez poprzedniego właściciela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vahanar Opublikowano 5 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 no tak z ciekawości ,jak się skończyła przygoda z X ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrutak Opublikowano 5 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 A jak to zawsze w takich wypadkach. Przepychanki. A to ze popsuło się już po sprzedaży , a to ze on nie wiedział. Wycena zrobiona , diagnostyka tez, czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi