Rekrutak Posted August 30, 2022 Share Posted August 30, 2022 Witam. Kupiłem xtraila z 2017 roku z 2.0 dci i szkrzynia cvt. I po jazdach próbnych wyczuwam na rozgrzanym silniki przy ruszaniu takie lekkie szarpanie auta. Takie samo szarpanie występuje przy hamowaniu. Dodatkowo przy ruszaniu przy małej prędkości takie chrobotanie. Mam możliwość jeszcze oddać auto ale nie jestem pewien czy to usterka czy ten typ tak ma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stuff1000 Posted August 31, 2022 Share Posted August 31, 2022 Pewnie skrzynia CVT siada, jak masz mozliwosc to oddaj to jak najszybciej.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Varicella Posted August 31, 2022 Share Posted August 31, 2022 może lepiej podjechać do serwisu? ileż może kosztować diagnostyka vs kwota samochodu? Oddać zawsze można. Nie wiem czym kolega wyżej się wspomagał wydając taką diagnozę. Może ma rację, ale nie wiem czy na internetowych konsultacjach tak poważne decyzje podejmować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rekrutak Posted August 31, 2022 Author Share Posted August 31, 2022 No przeczytałem całe to forum i nie znalazłem takiego przypadku z takimi objawami. Auto ma 90k przebiegu mega mi się podoba i chciałem od razu wymieniać olej zarówno silnikowy i olej w skrzyni. Nic bez wizyty u mechesow się nie obędzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stuff1000 Posted August 31, 2022 Share Posted August 31, 2022 Diesel + CVT = klopoty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rekrutak Posted September 1, 2022 Author Share Posted September 1, 2022 8 godzin temu, stuff1000 napisał: Diesel + CVT = klopoty. Za duży moment czy jakiś inny powód ? Nie było jakiś mega negatywnych opinii na to połączenie tylko każdy zwracał uwagę na olej w skrzyni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vahanar Posted September 2, 2022 Share Posted September 2, 2022 W dniu 1.09.2022 o 00:59, stuff1000 napisał: Diesel + CVT = klopoty. No to w całej EU mamy d... =wg tego co piszesz. Jakoś nie zmieniałem i nie sprawdzałem oleju w tej dziwnej skrzyni. No i to diesel. Ma przejechane 130Tk jest na razie optymalna i niezawodna jak silnik . Dla mnie jest ok. myślę że wielu kolegów potwierdzi to jeżdżąc z tą skrzynią. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rekrutak Posted September 2, 2022 Author Share Posted September 2, 2022 (edited) Czy jak ruszasz masz dźwięk jak by samochdizka zabawki ?? Edited September 2, 2022 by Rekrutak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vahanar Posted September 4, 2022 Share Posted September 4, 2022 Sorki że dopiero teraz ,nie, nic takiego nie słyszę. Jeśli jesteś zdecydowany na zakup warto to sprawdzić w serwisie jak napisał kolega wyżej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rekrutak Posted September 4, 2022 Author Share Posted September 4, 2022 (edited) W dniu 4.09.2022 o 20:23, vahanar napisał: Sorki że dopiero teraz ,nie, nic takiego nie słyszę. Jeśli jesteś zdecydowany na zakup warto to sprawdzić w serwisie jak napisał kolega wyżej. Jutro dzwonię do serwisu na umówienie wizyty i niech sprawdza co to jest. Jak będzie wynik dam znać Edit 1 usterka znaleziona, uszkodzony wariator napędu. Koszt wymiany w ASO 12000. Edited September 6, 2022 by Rekrutak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Varicella Posted September 11, 2022 Share Posted September 11, 2022 W dniu 4.09.2022 o 20:27, Rekrutak napisał: Jutro dzwonię do serwisu na umówienie wizyty i niech sprawdza co to jest. Jak będzie wynik dam znać Edit 1 usterka znaleziona, uszkodzony wariator napędu. Koszt wymiany w ASO 12000. o matko!!! czyli oddajesz furę jak rozumiem.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rekrutak Posted September 13, 2022 Author Share Posted September 13, 2022 W dniu 11.09.2022 o 13:22, Varicella napisał: o matko!!! czyli oddajesz furę jak rozumiem.... Jestem umówiony na naprawę przez poprzedniego właściciela Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vahanar Posted October 5, 2022 Share Posted October 5, 2022 no tak z ciekawości ,jak się skończyła przygoda z X ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rekrutak Posted October 5, 2022 Author Share Posted October 5, 2022 A jak to zawsze w takich wypadkach. Przepychanki. A to ze popsuło się już po sprzedaży , a to ze on nie wiedział. Wycena zrobiona , diagnostyka tez, czekamy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts