Qnikol Opublikowano 2 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 (edytowane) Witam. Czy ktoś próbował zamontować do pathfinder 4.0 2010 lift z USA lampy przednie w wersji europejskiej? Wiem, że nie pasują mocowania. Czy ktoś próbował go dopasować? Może wystarczy lekka przeróbka? Większość Path z USA widzę że jeżdżą na lampach oryginalnych gdzie światła jest symetryczne, pozycjine żółte. Zastanawiam sie jak jest z badaniem technicznym.. dziękuję za wskazówki Edytowane 2 Września 2022 przez Qnikol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camo Opublikowano 3 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 do żółtych pozycji potrafią się przyczepiać, ale zależy od konkretnego diagnosty jak bardzo, ostatecznie można dorobić w kloszu jakieś dodatkowe białe światło jako pozycje i to rozwiązuje problem.. z tym, ze lampy są symetryczne nie ma problemu, lewą ustawia się niżej i przechodzi badania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qnikol Opublikowano 3 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 (edytowane) Dzięki wielkie za info. W takim razie Muszę ściągać pewne lampy z USA. Obe są pięknety. Czy Path z USA po lifcie mają światło przeciwmgielne? Jak poradziłeś z światłem przeciwmgielne tylne? Edytowane 3 Września 2022 przez Qnikol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camo Opublikowano 4 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2022 przeciwmgielne przednie to pewnie maja albo nie, w zależności od wersji, tak jak przed liftem. przy tylnym najłatwiej dodać jakąś dodatkową lampkę, ja tylnie zrobiłem dokupując lampę montowaną w gniazdo haka 2", ma żarówkę 2 żarnikową , normalnie 20w zaświeca się jako światło stop, ja podłączyłem do włącznika i mam wymagane na przeglądach czerwone przeciwmgielne 20w, szkoda mi było zamieniać jedno wsteczne z klosza lampy, przy 2 oryginalnych żarówkach wstecznych jak jest w USA, znacznie lepiej oświetla cofanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qnikol Opublikowano 4 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2022 Super pomysł. Pewne ja zrobię podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naumnaum Opublikowano 24 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 Ktoś zamontował europejskie lampy do wersji usa? dużo jest przeróbek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hauzie Opublikowano 16 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 W dniu 24.03.2023 o 14:06, naumnaum napisał: Ktoś zamontował europejskie lampy do wersji usa? dużo jest przeróbek? Ja. Niestety ? wybrałam depo firmy i teraz po 5 latach zmieniam. Szukam dopasowanych Hella ale póki co ciężko. Przy zmianie chłopaki od mechanika mówili że trochę przeróbek było. Min mocowania. Ale lampy siedzą dobrze tylko ich jakość kiepska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz2200 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2024 Cześć! Czyli lepsze TYC od DEPO? Mieliście jakieś problemy z przeróbką? Zarabialiście kostki, czy kupiliście przejściówki? Dodam, że chodzi o R51 z USA... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi