LukasJuve Opublikowano 25 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Szanowne grono. Poszukuję pomocy w temacie wymienności czujników ABS. Jestem posiadaczem Nissana Rogue, którego sprowadziłem z Kanady. Mam problem z błędem ABSu, a co za tym idzie niedziałającym ESP itd. Wymieniony został czujnik ABS w prawym przednim kole na czujnik z X-traila T32. Podczas skanowania błędów komputer wskazywał zawyżone dwuktotnie wartości prędkości na tym kole. Z tego co zdołałem ustalić czujniki do Rogue mają oznaczenia 47910-4BA0A natomiast w X-trailach jest 47910-4EA0A. Czy jeśli taki czujnik byłby wogóle sprawny to czy po odpaleniu auta ten błąd byłby nadal wyświetlany? Nie bardzo wiem jak podejść do tego tematu. Czy ma ktoś doświadczenie z wymiany tych czujników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukasJuve Opublikowano 3 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 Historii ciąg dalszy. Oba przednie czujniki wymienione na nowe. Po uruchomieniu auta zero błędów. Przejazd kilkadziesiąt metrów i znów wyrzuca błąd. Po restarcie błąd pozostaje. WTF? Czy należałoby już spoglądać na sterownik przy pompie ABS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 3 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 Jaki jest numer błędu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukasJuve Opublikowano 3 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 Dopiero w piątek będę miał możliwość to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukasJuve Opublikowano 10 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 W dniu 3.10.2022 o 15:44, gkowal napisał: Jaki jest numer błędu? Jaki jest numer błędu? C1108 Czujnik nowy, wymieniony dwukrotnie. Na skanerze wszystkie prędkości na czujnikach równe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukasJuve Opublikowano 20 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Problem rozwiązany. Powód prozaiczny. Przy wymianie uszkodzonego czujnika ABS, nastąpiło (przyznaję się, przez moją nieuwagę) uszkodzenie pierścienia magnetycznego na łożysku. Także odczyt był prawidłowy jednak system wyrzucił błąd C1108. Wymiana łożyska z piastą na nowy rozwiązało calkowicie problem z ABS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi