bobroy Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 Na konsoli środkowej, pod nawiewami powietrza mam tak od lewej strony: włącznik ogrzewania tylnej szyby, włącznik od świateł awaryjnych i zaślepkę (puste miejsce). Czy w innych Primerach coś jest w tym pustym miejscu? Czy Japońce zrobili to dla estetyki i symetrii? Wymyśliłem sobie umieścić w tym miejscu wyświetlacz od termometru zewn/wewn. ale w ten sposób żeby był przyczepiony od wewnątrz konsoli. A do jego podświetlenia, to by się naciskało go, tak jak włącza sie ogrzewanie tylnej szyby. Nie wiem czy to wykonalne, bo nie wiem jak jest zbudowany ten włącznik. Rozbierał to ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedroz Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 Na konsoli środkowej, pod nawiewami powietrza mam tak od lewej strony: włącznik ogrzewania tylnej szyby, włącznik od świateł awaryjnych i zaślepkę (puste miejsce). Czy w innych Primerach coś jest w tym pustym miejscu? Czy Japońce zrobili to dla estetyki i symetrii? Wymyśliłem sobie umieścić w tym miejscu wyświetlacz od termometru zewn/wewn. ale w ten sposób żeby był przyczepiony od wewnątrz konsoli. A do jego podświetlenia, to by się naciskało go, tak jak włącza sie ogrzewanie tylnej szyby. Nie wiem czy to wykonalne, bo nie wiem jak jest zbudowany ten włącznik. Rozbierał to ktoś? Hmm... Ciekawy pomysl... Sam bym cos takiego tam wrzucil, ale skad wezmiesz taki termometr, zeby sie tam zmiescil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 U mnie jest zaślepka, może w full opcji jest tam cos :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ruda Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 U mnie jest tam czerwona diodka, chyba od alarmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 14 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 U mnie jest tam czerwona diodka, chyba od alarmu. To wiem, mówiłaś mi na spocie :-) Właśnie, problemem jest taki termometr. Na allegro znalazłem mniej prostokątny niż więszkość, które są podłużne. Chodzi żeby miał tylko temp. wewn. i na zewn. nic wiecej. Kwestia jakiej wielkości jest wyświetlacz i czy nóżki od ekranu są wyprowadzone od spodu, czy z boku. Jeśli od spodu to lepiej, jeśli z boku to robi się problem. Pewne jest, że ten wyświetlacz jest przylutowany do płytki, teraz kwestia wielkości takiej płytki. Niestety sprzedawca nie był w stanie powiedzieć mi jakich rozmiarów jest taki wyświetlacz. A czy ktoś wie, gdzie i za ile można kupić taki używany włącznik do ogrzewania tylnej szyby? Trzebaby pokombinować :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ruda Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 U mnie jest tam czerwona diodka, chyba od alarmu. To wiem, mówiłaś mi na spocie :-) To teraz już wiem, że właśnie Tobie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 Ja w tym miejcu również mam diodkę od alarmu. Widziałem ją w tym miejscu również w kilku innych Primerkach. Prawdopodobnie fabrycznie montowane alarmy tu właśnie miały swoje diodki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość axg Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 W miesjcu tego pustego przycisku znajduje sie przycisk od spryskiwaczy reflektorow, ale w wersji na skandynawie czy cos podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 14 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 Znalazłem na allegro termometr do ... akwarium ale ma duży zakres temperatur. Niestety ma tylko jeden czujnik temperatury :-( ale chyba wymiarami jest zbliżony do tej zaślepki (termometr ma 47x26 mm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daniellus Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 Ja mam patrząc od lewej strony: ogrzewanie tylnej szyby, światła awaryjne, światło przeciwmgielne tylne oraz zaślepke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 Znalazłem na allegro termometr do ... akwarium ale ma duży zakres temperatur. Niestety ma tylko jeden czujnik temperatury :-( ale chyba wymiarami jest zbliżony do tej zaślepki (termometr ma 47x26 mm). Mam tylko pytanie. Nie wystarczy Ci termometr temp. zewnętrznej, który masz zapewne fabrycznie? Bo jeśli dobrze rozumiem chcesz właśnie zamontować taki do mierzenia temp. wewnętrznej. Po co Ci to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 15 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2005 Właśnie o to chodzi, że nie mam fabrycznie takiego termometru :-( i dlatego kombinuję z włożeniem innego. Pomierzyłem u siebie tę zaślepkę i wyszła kicha :-( zaślepka ma wymiary ok. 50x30 mm, tak więc w to miejsce będzie pasowal tylko akwaryjny termometr z jednym czujnikiem temp. zewnetrznej. Chyba jednak kupię taki 2-funkcyjny i przykleję go do pokrywy popielniczki, bo i tak z niej nie korzystam. Pomaluje go na czarno farbę do modeli plastikowcyh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi