roofman Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 (edytowane) Witajcie, Kobieta zakupiła Note. Ogólny stan fajny ale ma mankament. Poprzedni właściciel wymontował z jakiś powodów radio z navi. Wsadzony jakiś chińczyk dotykowy. Co można tam wstawić aby odzyskać wskazania komputera pokładowego? Bo aktualnie oczywiście nie działa nic z przycisków kierownicy. Czytałem że można cośtam porzeźbić aby odzyskać sterowanie tel / głośniej / ciszej. A komputer pokładowy? Można to jakoś obejść? Edytowane 2 Października 2022 przez roofman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 Ktoś faktycznie musiał rzeźbić bo zazwyczaj nawet Chińczyki,ale dedykowane działają na wszystkich klawiszach.Ja zaraz po kupnie Note wstawiłem radio dedykowane GMS i wszystko działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofman Opublikowano 2 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 Radio chińskie to jakieś najprostsze, chyba aby dziurę w panelu zapchać także nie dziwi mnie, że nie działa na nim sterowanie. Czytałem że akurat z zamianą radia z navi Nissana (to chyba jest Bosch?) już tak wesoło nie jest. Jest coś takiego jak Connects2 CTSNS004.2 ale sprzedawca z aukcji mi napisał że to może nie zadziałać w przypadku podmiany właśnie radia z Nanavi. W tym przypadku twierdzi że potrzebny jakiś moduł z programatorem za 600zł. Co przy takiej cenie przestaje być opłacalne. A ogólnie to nie mając org radia w Nissanie działa komputer pokładowy? Wciskając przycisk pod zegarami też mam tylko przełączanie dystansu A i B i nic pozatym. Z kierownicy oczywiście nic nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 Wrzuć zdjęcie tego radio, może coś poradzę. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofman Opublikowano 2 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 Radio jakie teraz tam siedzi to takie i raczej i tak wyleci. Responsywność na dotyk fatalna. Do radia zamiast anteny wpięta przez przejściówkę instalacja GPS - tu już widać jaki "magik" to tam wsadzał... Nie wiedział że antena ma prostokątną końcówką a nie okrągłą. A z komputerem pokładowym jak powinno być? Bez org radia nie działa tak jak u mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofman Opublikowano 4 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Dobra, temat zamknięty. Zdecydowaliśmy się na zakup radia takiego jakie było org w samochodzie. Oczywiście używka z dostępnym kodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi