roofman Posted October 2, 2022 Share Posted October 2, 2022 (edited) Witajcie, Kobieta zakupiła Note. Ogólny stan fajny ale ma mankament. Poprzedni właściciel wymontował z jakiś powodów radio z navi. Wsadzony jakiś chińczyk dotykowy. Co można tam wstawić aby odzyskać wskazania komputera pokładowego? Bo aktualnie oczywiście nie działa nic z przycisków kierownicy. Czytałem że można cośtam porzeźbić aby odzyskać sterowanie tel / głośniej / ciszej. A komputer pokładowy? Można to jakoś obejść? Edited October 2, 2022 by roofman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JACKO29 Posted October 2, 2022 Share Posted October 2, 2022 Ktoś faktycznie musiał rzeźbić bo zazwyczaj nawet Chińczyki,ale dedykowane działają na wszystkich klawiszach.Ja zaraz po kupnie Note wstawiłem radio dedykowane GMS i wszystko działało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roofman Posted October 2, 2022 Author Share Posted October 2, 2022 Radio chińskie to jakieś najprostsze, chyba aby dziurę w panelu zapchać także nie dziwi mnie, że nie działa na nim sterowanie. Czytałem że akurat z zamianą radia z navi Nissana (to chyba jest Bosch?) już tak wesoło nie jest. Jest coś takiego jak Connects2 CTSNS004.2 ale sprzedawca z aukcji mi napisał że to może nie zadziałać w przypadku podmiany właśnie radia z Nanavi. W tym przypadku twierdzi że potrzebny jakiś moduł z programatorem za 600zł. Co przy takiej cenie przestaje być opłacalne. A ogólnie to nie mając org radia w Nissanie działa komputer pokładowy? Wciskając przycisk pod zegarami też mam tylko przełączanie dystansu A i B i nic pozatym. Z kierownicy oczywiście nic nie działa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monkahead Posted October 2, 2022 Share Posted October 2, 2022 Wrzuć zdjęcie tego radio, może coś poradzę. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roofman Posted October 2, 2022 Author Share Posted October 2, 2022 Radio jakie teraz tam siedzi to takie i raczej i tak wyleci. Responsywność na dotyk fatalna. Do radia zamiast anteny wpięta przez przejściówkę instalacja GPS - tu już widać jaki "magik" to tam wsadzał... Nie wiedział że antena ma prostokątną końcówką a nie okrągłą. A z komputerem pokładowym jak powinno być? Bez org radia nie działa tak jak u mnie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roofman Posted October 4, 2022 Author Share Posted October 4, 2022 Dobra, temat zamknięty. Zdecydowaliśmy się na zakup radia takiego jakie było org w samochodzie. Oczywiście używka z dostępnym kodem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts