melchior71 Opublikowano 17 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Witam . Od niedawna jestem włascicielem Juke 1,6 4x4 Nismo 200KM No i problem . Padł czujnik ciśnienie dolotowego MAP Sensor .Nowy kosztuke 1500 zł - czy jest jakis zamiennik w normalnej cenie ??? 4 piny z czujnikiem temperatury pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy77 Opublikowano 17 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 (edytowane) Jakie masz objawy, tak z ciekawości. W którym miejscu jest ten MAP Sensor ? Edytowane 17 Października 2022 przez siwy77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melchior71 Opublikowano 17 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 (edytowane) Świeci check engine ,błąd Map Sensor , troche falują obroty na postoju ( może nie falują ale są takie króciutkie zrywy ) , czasami odpali i po sekundzie zgaśnie i odpala za 2 , no i spalanie 10,5l Ogólnie nic się nie dzieje , silnik chodzi cicho i równo - w czasie jazdy Czujnik jest od góry na dopływie do kolektora ssącego ,prawy dolny narożnik pokrywy silnika ,czteropinowa wtyczka Edytowane 17 Października 2022 przez melchior71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melchior71 Opublikowano 17 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 OK . Dostałem za 600 na "baybay" - ma dotrzec na początku listopada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy77 Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Masz jak zrobić zdjęcie gdzie jest ten czujnik, bo mam mały kłopot żeby go zlokalizować, albo szukam tam gdzie nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melchior71 Opublikowano 18 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 (edytowane) Z góry go fajnie widać , nie jest niczym przykryty - przed kolektorem dolotowym .Oczywiście trzeba zdjąć pokrywę tą z napisem DIG Turbo Edytowane 18 Października 2022 przez melchior71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy77 Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Dzięki wielkie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melchior71 Opublikowano 19 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 A co dzieje się u Ciebie ? Jakies inne problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melchior71 Opublikowano 22 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 Witam ponownie . Lipa z czujnikiem . Było ok 1 dzień , potem znowu oświecił się Check E. Nie wiem co robić . Miał ktoś taki problem ? Czy może ktoś podać jaki czujnik jest montowany fabrycznie bo nie wiem czy w moim już poprzedni właściciel nie podmienił . mam 1,6 DigT 200kM Nismo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy77 Opublikowano 24 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2022 W dniu 19.10.2022 o 18:16, melchior71 napisał: A co dzieje się u Ciebie ? Jakies inne problemy? Ogólnie spoko wszystko, ja mam wersję 190 KM, po programie 230 KM, ale coś takiego mi się pojawiło, że jak wcisnę mu buta to nie trzyma jakby ciśnienia, odcina go, takie falowanie doładowania jest. Zdarzyło się kilka razy, że odpalił mi rano i po ok. 2 sek. zgasł. Za drugim razem już bez problemu. Błędami nie sypie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melchior71 Opublikowano 12 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 Witam . Czy ktos może dac namiary na zakup takiej wtyczki do czujnika atmosferycznego : 3 PIN-y , albo jak ona sie fachowo nazywa żeby gdzies poszukać .Moja jest rozwalona . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melchior71 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 (edytowane) Ok już znalazłem : To jest YAZAKI 3 PIN a dokładniej 7283-8852-30 Teraz jeszcze jednen problem . Gdzie ten czujnik ma być podpięty ??? Do jakiego wężyka ? Według schematu jaki znalazłem to do serwo ,ale wężyk jaki znalazłem idzie gdzieś w dół , skrzynia biegów -silnik ,ciasno tam . Muszę wjechać na kanał żeby określić . po stłuczce jaką miał nissan mechanior wogóle go nie zainstalował . MAP Sensor był walniety to wymieniłem .Teraz okazało się że czujnika ciśnienia atmosferycznego (bezwzględnego ) nie ma wogóle .Kupiłem i podłączyłem . Check Engine zgasł ? muszę jeszcze podpiąć dobrze ten czujnik .Jak ktoś ma Nismo 2013 r 200 kM - czy może sprawdzic gdzie idzie wężyk z czujnika obok akumulatora po prawej - 3 pinowa wtyczka i czujnik z dwoma otworkami ale jedna śróbką . Edytowane 17 Grudnia 2022 przez melchior71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi