adimat1 Opublikowano 8 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 (edytowane) Witam, długo szukałem i nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Orientuje się może ktoś jak wymienić pasek w Nissan Qashqai 1.6 Benzyna 86Kw? Odznaczenie silnika to chyba HR16DE. W internecie są poradniki, ale okazało się, że u mnie zupełnie inaczej wygląda napinanie paska. W załączniku wstawiam zdjęcie jak u mnie wygląda schemat rolek i kół pasowych. Podpowie ktoś jak zluzować pasek i napiąć nowy? Dzięki za pomoc. Edytowane 8 Grudnia 2022 przez adimat1 Brak grafiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 8 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 (edytowane) 5 godzin temu, adimat1 napisał: Witam, długo szukałem i nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na moje pytanie A ten filmik moze pomoze: Na YT masz jeszcze pare innych. Edytowane 8 Grudnia 2022 przez Banan61 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adimat1 Opublikowano 8 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 Niestety u mnie też jest inaczej, gdyby było jak w tym filmie to wymiana paska to bułka z masłem o robota na 10 minut ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakiluk Opublikowano 9 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Pod alternatorem jest napinanie paska śrubą. Luzujesz zakładasz nowy i naciągasz. Jest tam jakąś śruba kontrującą z boku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adimat1 Opublikowano 9 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Godzinę temu, lakiluk napisał: Pod alternatorem jest napinanie paska śrubą. Luzujesz zakładasz nowy i naciągasz. Jest tam jakąś śruba kontrującą z boku. Nie mogę tam jej zlokalizować, widzę tylko śruby mocujące alternatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziadekJanek Opublikowano 9 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adimat1 Opublikowano 9 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 54 minuty temu, DziadekJanek napisał: Jest to również poradnik jakich pełno w internecie. U mnie nie ma tej śruby z czoła którą on luzowal pasek ..... A rolka którą on dokręcał jest o wiele niżej, że z góry nie ma szans żeby ją sięgnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasjopej Opublikowano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 Też miałem taki problem w QQ+2 z silnikiem PB2.0. Aby wymienić pasek i rolkę musiałem po zdjęciu koła odpiąć osłonę nadkola i odpowiednio podnieść silnik lewarkiem aby móc odkręcić śrubę od strony nadkola. To tak w skrócie. Przykładowe filmy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 12 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 (edytowane) Napinacz paska masz z tyłu silnika. Tu zakładasz klucz i kręcisz w prawo, luzując pasek. Jest tam pewnie gdzieś otwór do włożenia trzpienia, który zablokuje napinacz w pozycji umożliwiającej założenie paska. Edytowane 12 Grudnia 2022 przez cezzar1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi