mc55 Opublikowano 8 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 Witam, mam taki problem Qashqai J11 2014 rok , w czasie jazdy niekiedy wyłącza się całkowicie radio/nawigacja (gaśnie wyświetlacz) nie da się go włączyć. Niekiedy trwa to przez kilka minut i nagle się włączy , innym razem dopiero rano odpalam samochód i działa normalnie. Ktoś miał taki przypadek ? Nie sądzę raczej że kostka się obluzowała z tyłu radia , nigdy nic nie było rozbierane. Bezpieczniki dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 9 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Próbowałeś z poziomu menu NC (bo jak rozumiem masz Connecta) zresetowaś sprzęt do ustawień fabrycznych ? Utracisz wszystkie zapisane wcześniej w navi swoje punkty i ustawienia, ale jeżeli to nie jest kwestia jakichś kostek/łączy, to NC powinien odżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk53 Opublikowano 9 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Też miałem taki problem. Pomogła aktualizacja softu NC (miałem D302) Opisy i plik aktualizacyjny można znaleźć w sieci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mc55 Opublikowano 9 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 (edytowane) Problem taki że od wczoraj nie chce się włączyć. Pobrałem ten update i czekam teraz kiedy mi się załączy. Chyba że sam unit szlag trafił , bo nie wierzę że z tyłu samoistnie wypiął się jakiś kabel albo złącze Edytowane 9 Grudnia 2022 przez mc55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 MC55...Nic nowego,przerabiałem to kilka razy w mojej Kaśce z 2014r.Tylko nowy soft wgrywany w serwisie usprawni działanie tego wynalazku Nissana.Z tego co pamiętam z tamtych lat,to w serwisie mówili,że działanie tego wynalazku uwala bluetooth i nie ma na to rady.Są stacje że nic się nie dzieje długie lata,a tak jak u mnie w ciągu 4 lat użytkowania soft zmieniany był chyba z 6 razy...W nastepnej Kaśce podziękowałem za ten wynalazek,założyłem Chińczyka i śmiga już następne 4 lata bez problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk53 Opublikowano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 Polecam: https://forum.nissanklub.pl/topic/116223-aktualizacja-oprogramowania-radia-nc-przed-liftem/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 O. Właśnie. Teraz jak będę miał nawigację to tes może bym upgrade zrobił. Ja mam wersję SW D300 i HW 033. Skąd można się dowiedzieć jaki soft można wgrać? Gdzieś czytałem, że dla Pulsara można wgrać D554 i znalazłem strone Boscha gdzie są zip-y pakietów instalacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mc55 Opublikowano 10 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 (edytowane) Odłączyłem na 20 sekund akumulator, connect wystartował, pendrive z 605 i po 52 minutach wgrało się, DZIĘKUJĘ PANOWIE ! Temat do zamknięcia Edytowane 10 Grudnia 2022 przez mc55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi