tecto Opublikowano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 Czy ktoś z kolegów mógłby sprawdzić i podać mi wartości obrotów przy których automat w Murano zmienia kolejne biegi na wyższe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 2 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2023 W murano nie zmienia biegów na wyższe tu jest skrzynia cvt działa to trochę inaczej. Tu jaest tak jak w tramwaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tecto Opublikowano 2 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2023 (edytowane) 7 godzin temu, bubuss napisał: W murano nie zmienia biegów na wyższe tu jest skrzynia cvt działa to trochę inaczej. Tu jaest tak jak w tramwaju. Ok, ale czy są tu jakieś przełożenia? Pytam w imieniu właściciela Murano, sam nim jechałem tylko raz. Kwestia jest taka, że rozpędzając się w normalnym tempie bez brawury od 0 do np. 120 km/h obroty tylko wzrastają, aż w pewnym momencie wchodzą pod czerwone pole. Silnik wyje i pali 22 litry na 100 km. Edytowane 2 Stycznia 2023 przez tecto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez8 Opublikowano 3 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2023 (edytowane) Nie rozumiem jak go depniesz od zera to obroty wzrosną to normalnie zobacz na YouTube jak przyspiesza murano to będziesz miał porównanie czy w twoim przypadku jest tak samo. przełożenia są tak zwane wirtualne od 1-6 jak zmienisz wajchę na manual tzn +/- jak nie to komputer sam reguluje Edytowane 3 Stycznia 2023 przez ramirez8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez8 Opublikowano 3 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 4 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2023 Chyba że masz pedał w dechę wyje a nie przyspiesza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez8 Opublikowano 4 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2023 To w takim przypadku skrzynia umarła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tecto Opublikowano 4 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2023 (edytowane) Jutro mam go dostać żeby nim pojeździć bo tak jak pisałem wyżej to nie moje auto. Z tego filmu ciężko stwierdzić bo widać, że gość depnął pedał w podłogę. Mi chodzi raczej o normalne rozpędzanie, nazwijmy to w warunkach miejskich. Przejadę się i zobaczę, ale może być ciężko mi coś stwierdzić - nie będę miał żadnego punktu odniesienia bo nie jeździłem nim wcześniej... A jak jedziecie autostradą ze stałą prędkością np. 120 km/h to jakie macie wtedy obroty? Edytowane 4 Stycznia 2023 przez tecto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez8 Opublikowano 4 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2023 2,2tys-2,5tys jakoś tak przy prędkości 120km/h przy normalnym przyspieszaniu to 3tysi nie dojdziesz chyba że pod górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2023 NIe pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi