Intruz Posted January 8, 2023 Share Posted January 8, 2023 Witam, szukałem ale nic nie wyszukałem na forum.... Czy ktoś ma , montował w swoim J11 chlapacze? Czy w ogóle jest sens montażu, czy daje to jakąś ochronę przed wodą, błotem syfem z drogi? Ktoś może coś poleca? Zwłaszcza tył i przestrzeń pod zderzakiem za kołem jest nieosłonięta i bombardowana przez wodę i piach a tam z kolei coś wypłukać na myjce to trzeba się nagimnastykować. Na aledrogo znalazłem coś takiego: https://allegro.pl/oferta/nissan-qashqai-ii-2017-2021-po-liftingu-chlapacze-11081472415. Czy nie będzie problemu z montażem ? Będę wdzięczny za podpowiedzi. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brzyk Posted January 8, 2023 Share Posted January 8, 2023 Ja mam, ale czy są potrzebne? może przednie aby trochę ochronić drzwi ( przed drobinkami piachu? ) Tył - może jak piszesz - nie zastanawiałem się czy tam coś leci pod zderzak. Chyba bardziej żeby komuś nie poleciał kamień na szybę. Ale już z niejednej Q5 i Q7 dostałem w szybę bez skrupułów. Ja kupowałem w aso. Cena w 2017 r to 300 plus montaż 150. ( wiadomo - montaż sam sobie zrobiłem w 30 minut ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquariusmax Posted February 3, 2023 Share Posted February 3, 2023 (edited) Dla mnie montaż chlapaczy, to podstawowa rzecz po zakupie auta. Kiedyś w innym aucie zamontowałem, aby tylna szyba się mniej brudziła, bo faktycznie chlapało (zawirowania i te sprawy). Teraz z przyzwyczajenia, choć jak się jeździ często po błocie, to przednie drzwi się mniej brudzą. Edited February 3, 2023 by aquariusmax Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brzyk Posted February 4, 2023 Share Posted February 4, 2023 (edited) 1 godzinę temu, aquariusmax napisał: tylna szyba się mniej brudziła, bo faktycznie chlapało (zawirowania i te sprawy). ej no .... to chyba latałeś na odcięciu ja tam nie widzę różnicy z oraz bez....co do tylnej szyby. zawirowania raczej lecą z tylnego spojlera szyby aniżeli spod kół. Trzeba by sprawdzić - odszukać jak jak wygląda strumień powietrza w tunelu aero w czasie testów. Edited February 4, 2023 by Brzyk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JACKO29 Posted February 4, 2023 Share Posted February 4, 2023 Dokładnie Brzyku...mam chlapacze i mam brudną szybę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts